Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

320 nieuwsberichten

11 apr 2024

Ageeth Bakker en Gina Wielink in Raad van Commissarissen TVM verzekeringen

Ageeth Bakker, CFRO Bovemij, en Gina Wielink, Financieel Directeur Oegema Transport, treden per 1 mei 2024 toe tot de Raad van Commissarissen van TVM verzekeringen. 

28 mrt 2024

Gebruik rijhulpsystemen vermindert kans betrokkenheid ongeval aanzienlijk

Uit onze eigen data blijkt dat de 3 meest voorkomende schadeoorzaken bij onze leden zijn: Achterop rijden, van rijbaan wisselen en rechtsaf slaan. 

Recent onderzoek toont aan dat de juiste inzet van rijhulpsystemen niet alleen schade en letsel vermindert, maar ook de algemene veiligheid op de weg verhoogt. Volgens het Verbond van Verzekeraars kunnen rijhulpsystemen de kans op ongevallen met 30 tot 40% verminderen. De impact van deze systemen is dus niet te onderschatten. Voor ons de reden om een greenpaper uit te brengen met een uitgebreid overzicht van rijsystemen. Met deze greenpaper bieden we inzicht in hoe je met rijsystemen schade kunt voorkomen.

13 mrt 2024

Inloggen Mijn TVM nog veiliger

Heeft u op 10 maart 2024 een activatiemail verzonden voor het opnieuw activeren van uw Mijn TVM account? Lees hier het stappenplan om uw account te activeren.

8 mrt 2024

Subsidieregeling publieke laadinfrastructuur zwaar vervoer

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan een subsidieregeling voor publiek toegankelijke laadinfrastructuur voor zware voertuigen.

8 mrt 2024

Subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. Om die regeling zo goed mogelijk te laten werken voor transportondernemers kunt u meepraten over de manier waarop die subsidie gaat werken. Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven. Lees hier meer.