Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners van Het Pijlkruid kunnen er samen op uit met de nieuwe rolstoelbus

Hardenberg - Op vrijdag 9 juni heeft Henk Brink van BrinkXL en Hendrik de Jonge van de TVM foundation een symbolische cheque uitgereikt aan bewoners van het Pijlkruid van de Stichting Baalderborggroep. Mede door deze donatie kon een rolstoelbus aangeschaft worden.

19 juni 2023

Hardenberg - Op vrijdag 9 juni heeft Henk Brink van BrinkXL en Hendrik de Jonge van de TVM foundation een symbolische cheque uitgereikt aan bewoners van het Pijlkruid van de Stichting Baalderborggroep. Mede door deze donatie kon een rolstoelbus aangeschaft worden.

Woonvoorziening Het Pijlkruid

Het Pijlkruid is een kleinschalige woonvoorziening van de Baalderborggroep in de Hardenbergse wijk Baalderveld. Hier krijgen 12 cliënten met een verstandelijke beperking zorg en ondersteuning in een huiselijke sfeer. Vanwege de beperkte leefruimte is het belangrijk dat de bewoners eropuit kunnen. Zo neemt de hoeveelheid prikkels af die zij te verwerken krijgen. Er wordt bijvoorbeeld veel met bewoners gewandeld en gefietst.
 

TVM Foundation Het Pijlkruid

Hendrik de Jonge(links) van TVM foundation en Henk Brink(rechts) van BrinkXL reikten de bewoners van Het Pijlkruid een cheque uit.

 

Rolstoelbus

Voor het vervoer van individuele cliënten had Het Pijlkruid alleen een oude bestelauto tot haar beschikking, bijvoorbeeld om naar de huisarts te gaan. Het rolstoelgedeelte was echter afgekeurd, terwijl een van de cliënten in een rolstoel zit. Tijd voor vernieuwing dus. Daarom doneerde de TVM foundation een bijdrage in de aanschafkosten van een rolstoelbus. Een mooie stap op weg naar de perfecte mogelijkheid om met meerdere bewoners samen eropuit te gaan.

De aanvraag voor de donatie werd gedaan door Henk Brink van BrinkXL, lid van de Coöperatie TVM. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Leden van de Coöperatie TVM en haar medewerkers kunnen een aanvraag doen. Zij zijn als verzekerde lid van de Coöperatie TVM. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

Verbetering voor de mobiliteit

De rolstoelbus zal een significante verbetering betekenen voor de mobiliteit van de bewoners van Het Pijlkruid. Hierdoor kunnen zij gemakkelijker deelnemen aan sociale activiteiten, uitstapjes en medische afspraken. De woonvorm het Pijlkruid is dan ook zeer verheugd met de steun van de TVM foundation.

Positieve impact

Hendrik de Jonge, penningmeester van de TVM foundation, geeft aan: "Fijn dat de TVM foundation de Stichting Baalderborggroep kan ondersteunen bij de aanschaf van een rolstoelbus. Met deze donatie willen we bijdragen aan de verbetering van de mobiliteit en het welzijn van de bewoners van Het Pijlkruid. We waarderen het werk van de Baalderborggroep en hopen dat deze bijdrage een positieve impact zal hebben op het leven van de mensen die zij ondersteunen."

Lokale gemeenschap

Henk Brink, directeur van Brink XL, voegt hieraan toe: "Als lid van de coöperatie TVM zijn we blij dat we via de TVM foundation een aanvraag konden indienen voor dit belangrijke project. We dragen graag bij aan de lokale gemeenschap en zijn ervan overtuigd dat de rolstoelbus een groot verschil zal maken voor de bewoners van Het Pijlkruid."

Bekijk hier alle nieuwsberichten