Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM rechtshulp

Heeft u een juridisch geschil? Of wilt u juridisch advies? Als u bij TVM ook een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, dan is TVM rechtshulp de onafhankelijke partij die u nodig heeft. Neem contact met ons op om te weten wat we voor u kunnen doen.

TVM rechtshulp - TVM verzekeringen
Persoonlijk
Deskundig
Onafhankelijk

TVM rechtshulp: onafhankelijke belangenbehartiger

TVM rechtshulp is onafhankelijk. Wij werken voor verzekerden die bij TVM een rechtsbijstanddekking hebben afgesloten binnen hun voer- en vaartuigverzekering en/of een bedrijfsrechtsbijstandverzekering hebben afgesloten. Heeft u een van deze verzekeringen, dan kunnen wij u bij een geschil bijstaan met raad en daad.

Wij verlenen rechtsbijstand bij onder andere:

  • Geschillen door aanrijdingsschade.
  • Letselschades in het verkeer.
  • Contractuele geschillen.
  • Problemen bij incasso's in Nederland.
  • Ontslagkwesties, begeleiding bij ziekte en functioneringsproblemen.

Juridisch advies

U kunt ook bij ons terecht voor juridisch advies. Klanten met een rechtsbijstanddekking met een plusdekking voor advies hebben recht op deze advisering. Wij weten dat vroegtijdig advies veel problemen kan voorkomen. Heeft u het gevoel dat er een geschil voorkomen kan worden door een kort telefonisch advies? Neem dan contact met ons op.

Over TVM rechtshulp

TVM rechtshulp verleent al bijna 20 jaar rechtshulp aan TVM verzekerden. Het maakt voor ons niet uit met welke partij u een conflict heeft. Ook eventuele geschillen tussen TVM verzekerden nemen we in behandeling. Deze worden indien nodig dan afgehandeld door een van onze samenwerkingspartners.

Wij voldoen aan de normen van de Kwaliteitscode Rechtsbijstand van het Verbond van Verzekeraars (PDF) . In deze code is vastgelegd welke verplichtingen een rechtsbijstandverzekeraar heeft tegenover zijn klant en wat een klant minimaal mag verwachten als die een zaak aanbrengt bij zijn rechtsbijstandverzekeraar. Hier worden wij iedere 3 jaar op getoetst.

Wachttijd

De rechtsbijstandpolissen hebben een wachttijd (deze wachttijd geldt niet voor verkeerszaken). Dat betekent dat u na het afsluiten van een polis niet altijd meteen gebruik kunt maken van onze diensten. Hierop zijn twee uitzonderingen:

  • Als u als verzekerde bij het ontstaan van de gebeurtenis of probleem deze niet kon voorzien bij het sluiten van de verzekering.
  • Als de verzekering direct aansluit op een soortgelijke verzekering.


Neem contact met ons op als u wilt weten of in uw specifieke situatie sprake is van wachttijd.

Uw mening telt: klanttevredenheid TVM rechtshulp

In ons Klanttevredenheidsonderzoek stellen we ook specifieke vragen over onze rechtshulpdienst. Op basis van de signalen van klanten werken wij continu aan verbetering van onze dienstverlening.  Hoe we dit doen?
Lees hier verder

Ontslag op staande voet kan duur uitvallen

De juristen van TVM Rechtshulp krijgen bijna wekelijks vragen over ontslag op staande voet. In de meeste gevallen is het advies dat niet te geven. Er zitten namelijk enorme risico’s aan, als de rechter achteraf oordeelt dat het ontslag niet terecht is geweest.

Verlonen in strijd met de CAO niet toegestaan

Een recente uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden maakt duidelijk dat verlonen in strijd met de CAO niet mag. Een grote transportondernemer uit deze zaak moest hierdoor drie werknemers alsnog een groot bedrag betalen aan achterstallig salaris. Hier leest u over de gevolgen van verlonen in strijd met de CAO.