Overslaan en naar de inhoud gaan

Vitaliteit - Leefstijl

Werken aan duurzame inzetbaarheid en gezonde leefstijl is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zeker bij vrachtwagenchauffeurs is vitaliteit als onderwerp belangrijk. Deels een eigen verantwoordelijkheid maar ook de werkgever speelt een belangrijke rol. Op deze pagina leest u over leefstijl, gezondheid en voorkomen van verzuim van chauffeurs.

Preventie tips om de vitaliteit van chauffeurs te behouden

  • Veel chauffeurs zitten de hele dag in een verkeerde houding. Op lange termijn ontstaan er dan rugklachten. Lees hier praktische tips die rugklachten kunnen voorkomen.
  • TVM biedt verschillende bijeenkomsten en opleidingen aan. U kunt zelf kiezen welke onderwerpen we met u, uw chauffeurs, de planning behandelen. Denk aan inzichten, tips en adviezen. 

Arbeidsongeschiktheid voorkomen: hoe doet u dat?

De verantwoordelijkheid om arbeidsongeschiktheid te voorkomen ligt volledig bij de werkgever, de werknemer moet uiteraard meewerken aan zijn re-integratie. Vanuit de overheid komen diverse financiële prikkels richting werkgevers en medewerkers om in te blijven zetten op behoud van werk. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Zeker als behoud van werk niet lukt en de medewerker toch een arbeidsongeschiktheidsuitkering moet aanvragen.

MedewerkerTotaal: totaaloplossing voor het verzuimrisico van uw medewerkers

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerker bij verzuim zo snel mogelijk weer terugkeert in het arbeidsproces? Hiervoor hebben we oplossing. MedewerkerTotaal is een pakket dat bestaat uit 3 modules: Ziekteverzuim, Verzuimbegeleiding en -advies en Traumazorg en Interventie. Meer informatie over de 3 modules:

  • Met de module Ziekteverzuim verzekert u de loondoorbetalingsverplichting bij arbeidsongeschiktheid van uw medewerker(s)
  • Vanuit de module Traumazorg en Interventie heeft uw medewerker recht op bepaalde zorg, zoals bedrijfsfysiotherapie.
  • Met de module Verzuimbegeleiding en -advies krijgt u deskundige begeleiding en adviezen rondom de re-integratie van deze arbeidsongeschikte medewerker.

Meer oplossingen bij verzuimrisico en verzuimmanagement

  • TVM zorg en inkomen behandelt de verzekeringen rondom het verzuimrisico. Niet alleen de arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers via MedewerkerTotaal, maar ook van uzelf als ondernemer met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).
  • TVM verzuimmanagement begeleidt en adviseert u op deskundige wijze wanneer u te maken krijgt met een arbeidsongeschikte medewerker. Met onze kennis van de branche en de korte lijnen die we hanteren, streven we naar een snelle re-integratie van uw medewerker.