Overslaan en naar de inhoud gaan

Vitaliteit - Leefstijl

Werken aan duurzame inzetbaarheid en gezonde leefstijl is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zeker bij vrachtwagenchauffeurs is vitaliteit als onderwerp belangrijk. Deels een eigen verantwoordelijkheid maar ook de werkgever speelt een belangrijke rol. Op deze pagina leest u over leefstijl, gezondheid en voorkomen van verzuim van chauffeurs.

Preventie tips om de vitaliteit van chauffeurs te behouden

  • Veel chauffeurs zitten de hele dag in een verkeerde houding. Op lange termijn ontstaan er dan rugklachten. Lees hier praktische tips die rugklachten kunnen voorkomen.
  • TVM biedt verschillende bijeenkomsten en opleidingen aan. U kunt zelf kiezen welke onderwerpen we met u, uw chauffeurs, de planning behandelen. Denk aan inzichten, tips en adviezen. 

Artikelen die u kunnen helpen als werkgever

  • Henrik de Leeuw van JobTrans vertelt in dit interview ‘De fysieke en mentale belasting in transport is aanzienlijk toegenomen’ met de onderwerpen; beter presteren, code 95, fit op de rit en diabetes.
  • Inkomensverlies bij ziekte: wat doet ú als werkgever? Als werkgever heeft u de zorgplicht om werknemers te wijzen op mogelijke inkomensterugval bij langdurige ziekte. Maar hoe zit dat precies en wat kunt u nog meer doen?
  • TVM’s arbeidsdeskundige Anne Grooten bezoekt bedrijven om tips te geven over veiligheid, ziektepreventie en re-integratie. Lees het interview over 'hoe voorkom je dat werknemers uitvallen en hoe help je ze weer op de been?'

Hoe pakt u het aan?

Er komt steeds meer wetgeving rondom arbeidsongeschiktheid. Behoud van werk staat daarbij centraal. Maar hoe pak je dat als bedrijf aan?

Kent u MedewerkerTotaal?

Een totaaloplossing voor het verzuimrisico van uw medewerkers: dat is MedewerkerTotaal. Het pakket bestaat uit 3 modules: Ziekteverzuim, Verzuimbegeleiding en -advies en Traumazorg en Interventie. Meer informatie over de 3 modules:

  • Met de module Ziekteverzuim verzekert u de loondoorbetalingsverplichting bij arbeidsongeschiktheid van uw medewerker(s)
  • Vanuit de module Traumazorg en Interventie heeft uw medewerker recht op bepaalde zorg, zoals bedrijfsfysiotherapie.
  • Met de module Verzuimbegeleiding en -advies krijgt u deskundige begeleiding en adviezen rondom de re-integratie van deze arbeidsongeschikte medewerker.

Kortom, een compleet pakket dat erop gericht is om uw medewerker zo snel mogelijk te laten terugkeren in het arbeidsproces wanneer er sprake is van verzuim.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

  • TVM zorg en inkomen behandelt de verzekeringen rondom het verzuimrisico. Niet alleen de arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers via MedewerkerTotaal, maar ook van uzelf als ondernemer met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).
  • TVM verzuimmanagement begeleidt en adviseert u op deskundige wijze wanneer u te maken krijgt met een arbeidsongeschikte medewerker. Met onze kennis van de branche en de korte lijnen die we hanteren, streven we naar een snelle re-integratie van uw medewerker.