Preventietips
binnenvaart

Preventie en risicobeheer zijn vaak niet de eerste dingen waar u zich als ondernemer in de binnenvaart mee bezighoudt. Krijg hier inzicht in risico's en voorkom schade met de preventietips binnenvaart.

 

Doe voor vertrek de VaarVeiligCheck

Reisvoorbereiding voorkomt schade

Wist u dat 80% van de ongevallen te wijten zijn aan menselijke fouten en een slechte voorbereiding? Deze schades zijn te voorkomen door een goede reisvoorbereiding. Bas de Bruin, adviseur preventie- en risicobeheer van TVM, geeft een checklist om goed voorbereid de reis te beginnen. 

Preventiewijzer binnenvaart

De preventiewijzer bestaat uit adviezen rondom transportveiligheid en het geven van tips voor de afwikkeling van schade. Denk hierbij aan tips rondom het invullen van een schadeformulier, hoe om te gaan met schade bij kleine aanvaringen en wat een schipper zelf kan doen om schade te voorkomen. De preventiewijzer is niet uitputtend, we hebben slechts de belangrijkste onderwerpen en tips opgenomen. De onderwerpen zijn geselecteerd op de meest voorkomende schademeldingen.

Download de preventiewijzer (PDF)

Experts aan het woord

  • De keerkoppeling inspecteren. Iedere schipper weet dat er in de machinekamer een keerkoppeling staat. Een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip. Dat de keerkoppeling regelmatig onderhoud vereist is lang niet bij alle schippers bekend stelt Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen.
  • Flexibele koppeling ondergeschoven kindje. Zeker een paar keer per jaar treft Rob Jans, TVM expert schade scheepvaart, een schade aan die is ontstaan aan de flexibele koppeling, het rubber tussen de hoofdmotor en de tandwielkast. Lees de tips van Rob waar je op moet letten en aansprakelijk voor bent op het water.
  • Droogzetten van een schip. Het lijkt elke keer slechts een verplicht tussendoortje, een routineklusje: het droogzetten van een schip. Maar hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, er ontstaat toch dikwijls schade aan het onderwaterschip. Er komt dan ook meer kijken bij een hellingbeurt, zegt Bas de Bruin, TVM adviseur preventie en risicobeheer binnenvaart.
  • Geluidsnormen: geen rijen schepen bij de sloperijen. Eigenaren van schepen die voor 1976 zijn gebouwd, moeten vanaf dit jaar jaar voldoen aan ‘nieuwe’, keiharde geluidseisen. Maar de binnenvaart zou de binnenvaart niet zijn, als er geen ontsnappingsclausules waren. TVM Scheepvaart-expert Han Philipsen legt het uit.

Ondernemers aan het woord

Nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van scheepvaart