Overslaan en naar de inhoud gaan

Stuurhutschades voorkomen door Wijzer Wachtoverdracht Goede reisvoorbereiding binnenvaart

We zien dat het aantal schades door brugaanvaringen nog steeds toeneemt. Veel schades zijn te voorkomen door een goede reisvoorbereiding. Om de juiste informatie te hebben voor de reis hebben overheid, belangenclubs en verzekeraars een hulpmiddel uitgebracht: de Wijzer Wachtoverdracht. U vindt hier tips en informatie overzichtelijk bij elkaar op één A4.

Download de Wijzer Wachtoverdracht (PDF)

Wijzer Wachtoverdracht: minder schades onderweg

Deze wijzer geeft tips voor een goede overdracht in de stuurhut – en daarmee voor een veilige vaart. Als roerganger begin je na het lezen van deze tips goed voorbereid aan je shift.

In de praktijk zien we dat onvoldoende aandacht voor de wachtoverdracht kan zorgen voor schade. Denk alleen al aan het jaarlijks aantal brugaanvaringen en daaraan gerelateerde stuurhutschades en de tijd die u verliest bij een schade. Neem daarom voldoende tijd voor de overdracht in de stuurhut. De Wijzer Wachtoverdracht kan hier mee helpen.

Duidelijke informatiebron voor schippers

TVM verzekeringen werkt samen met overheidsinstellingen, belangenorganisaties en andere verzekeraars om de zorgen en ideeën vanuit de branche op internationaal niveau aan te kaarten. Het doel van de werkgroep is dat er uiteindelijk een standaardisatie van vaarwegen en één duidelijke informatiebron voor schippers ontstaat.
De 'Wijzer Wachtoverdracht' is het eerste hulpmiddel dat is opgeleverd. De tips zijn overzichtelijk samengebracht op één A4. Download de PDF, print hem uit, bespreek het met de bemanning en geef hem een prominent plekje in de stuurhut.

Download de Wijzer Wachtoverdracht hier (PDF)