Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe voorkomt u faalkosten in transport?

Faalkosten in transport kunt u voorkomen door inzicht te krijgen in deze 'verborgen' kosten. Wat zijn dit voor kosten en hoe kunt u ze beperken? De experts van TVM helpen en geven advies. U kunt zelf ook een berekening doen om meer inzicht te krijgen in deze kosten.

Bereken hier de 'verborgen' kosten van een schade

weg | tmv verzekeringen

Elke schade brengt faalkosten met zich mee

Faalkosten. Weet u wat dit voor kosten zijn? Uit de praktijk blijkt dat veel transportondernemers niet op de hoogte zijn wat dit voor kosten dit zijn, hoe hoog ze zijn en hoe ze deze kunnen voorkomen. Bent u zich er van bewust dat elke schade ook altijd faalkosten met zich meebrengt?

Schades voorkomen

Heeft u schade en bent u verzekerd bij TVM, dan keren wij uit. Maar dekt de verzekering alle kosten? Schade voorkomen is uiteraard beter dan herstellen. TVM helpt u met verschillende preventietips om inzicht te krijgen in schaderisico’s en hoe u ervoor zorgt dat u uw risico’s kunt beheren. Maar bij elke schade komen ook faalkosten kijken. Een extra reden om ervoor te zorgen dat u schades voorkomt.

Wat zijn faalkosten in de transportsector?

Faalkosten zijn vaak indirecte kosten, kosten die niet direct met het herstel van een schade te maken hebben. Het zijn kosten die ‘erbij’ komen. Deze kosten kunnen echter aardig in de papieren lopen.

Voorbeelden

  • Door schade loopt een levering vertraging op. Met als gevolg bijvoorbeeld stilstand van machines waardoor opdrachtgever dit tijdsverlies claimt bij u als vervoerder.
  • Door schade kunnen afspraken niet nagekomen worden.
  • Door schade moeten andere procedures ingericht worden. Denk aan het opnieuw plannen van overtochten.
  • Door schade moet er met andere en nieuwe partijen gewerkt worden.
  • Door schade ontstaat er extra werk en communicatie met betrokken partijen (leveranciers of klanten).

Faalkosten rekenmodel

Deze en meer voorbeelden zijn zaken waar u niet direct aan denkt bij een schade. Het zijn wél kosten die impact op de omzet hebben. U kunt dit voorkomen door meer inzicht te krijgen in de kosten. We hebben een TVM Faalkosten rekenmodel gemaakt die u helpt om er achter te komen wat de impact is op uw bedrijf. Door een paar vragen in te vullen weet u wat uw kosten zijn. 

Bereken hier uw faalkosten

Inzicht in uw persoonlijke situatie

Uw bedrijf is uniek en verschilt van elk ander bedrijf. Vandaar dat wij u graag helpen om uw persoonlijke situatie in kaart te brengen. We helpen om inzicht te krijgen in de kosten en geven u ook direct praktische tips die u kunt inzetten om schades en de kosten te voorkomen.