Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig onderweg: Chauffeurs­bijeenkomsten

Wilt u hulp om uw chauffeurs veilig op pad te sturen? Tijdens speciale chauffeursbijeenkomsten geven wij uw chauffeurs inzicht, tips en praktische adviezen voor onderweg. U kunt zelf kiezen welke onderwerpen we met uw chauffeurs behandelen. Meer informatie?

Maak hier een afspraak

Chauffeursbijeenkomsten | tvm verzekeringen

Chauffeursbijeenkomst: interactieve presentatie

Tijdens een interactieve presentatie van onze preventieadviseur krijgen uw chauffeurs op een chauffeursbijeenkomst inzicht in wat de daadwerkelijke impact is van een schade. 

Wat is je bijdrage aan verkeersveiligheid

Na de bijeenkomst hebben chauffeurs inzicht in wat hun bijdrage is aan het voorkomen van schades en aan de verkeersveiligheid. Aan de hand van cijfers en praktijkvoorbeelden leren uw chauffeurs wat een schade financieel betekent voor uw bedrijf. Bij een schade komen verschillende (niet altijd zichtbare) kosten kijken. Zichtbare schadekosten zijn bijvoorbeeld bedragen van het eigen risico dat uw bedrijf kwijt is bij een schade. Bij niet zichtbare kosten denkt u aan kosten zoals het aanpassen van de planning, stilstand en administratiekosten voor het afhandelen van de schade. Ook wel faalkosten genoemd. 

Bijeenkomsten op maat gemaakt

Een chauffeursbijeenkomst bestaat onder andere uit modules, zoals:

  • Afleiding tijdens de rit
  • Vermoeidheid
  • Ongevalbetrokkenheid
  • Spiegels correct afstellen
  • Zithouding/stoel afstellen
  • Het melden van een schade, via een schadeformulier of via Bumper.
  • Vervoeren van goederen
  • Verplichtingen en controles 
  • Diefstal en verstekelingen

Samen met u bepalen we welke module wordt behandeld. U kunt ook kiezen voor aparte modules die afhankelijk zijn van de deelmarkt van uw bedrijf toegespitst op uw organisatie. Zoals hebben we bijvoorbeeld modules voor planners, waarbij we aandacht besteden aan planningen, rijgedrag, opdrachten aannemen, uitvoeren en uitbesteden. Maar er zijn ook modules en bijeenkomsten specifiek gericht op het management, directie en MT. 

Schadepreventie

Tijdens chauffeursbijeenkomsten leren chauffeurs wat schadepreventie is. We maken duidelijk dat preventie ervoor zorgt dat schade wordt voorkomen. Chauffeurs krijgen praktische tips waardoor ze door vooraf maatregelen te nemen een onwenselijke situatie kunnen vermijden. Ook besteden we tijden chauffeursbijeenkomsten aandacht aan maatregelen om zo veilig mogelijk aan het verkeer deel te nemen. 

Laden en lossen 

We geven ook advies om ladingschade te voorkomen. Chauffeurs leren tijdens de chauffeursbijeenkomsten over hun verantwoordelijkheden tijdens laden en lossen. Ook krijgen zij tips over hoe ze onderweg om kunnen gaan met situaties zoals vertragingen en parkeergelegenheden. Meer weten?

Maak hier een afspraak