Overslaan en naar de inhoud gaan

Manoeuvreer­schades voorkomen

Achteruit rijden, keren, parkeren: het lijkt eenvoudig. We zien dat bijna 70% van alle schades aan vrachtwagens ontstaan door dit soort manoeuvres. Voor winkeldistributie is zelfs meer dan 80% van de schades ontstaan tijdens achteruit rijden, keren of parkeren. Terwijl dit type schade voor een groot deel eenvoudig te vermijden is. Hoe voorkomt u deze manoeuvreerschades? Lees hier de tips om schade te voorkomen voordat u op pad gaat, tijdens de rit en tips voor de planning

Manoeuvreer schades spiegelafstelplaats | tvm verzekeringen

Oorzaken van manoeuvreerschades

Het klinkt tegenstrijdig; maar een een manoeuvreerschade ontstaat meestal doordat de chauffeur bekend is met omgeving en denkt de situatie te kennen. Ook zien we dat - hoe tegenstrijdig het ook weer lijkt - hulpmiddelen als achteruitrijcamera’s een belangrijke rol spelen bij manoeuvreerschades. Chauffeurs vertrouwen hier namelijk soms te blind op, terwijl deze camera’s niet alles registreren wat er rondom de auto gebeurt.

Trainingen om schades te voorkomen

De preventieadviseurs van TVM geven geregeld trainingen aan chauffeurs om schades te voorkomen. Doordat wij goed inzicht hebben in de soort schades die bij ons binnenkomen, kunnen wij heel gericht en praktisch tips en adviezen geven om manoeuvreerschades te voorkomen.
Lees hier de praktische adviezen van de preventieadviseurs
 

Gemiddelde faalkosten na een manoeuvreerschade: 2000 euro

Een manoeuvreerschade betekent niet alleen dat er gerepareerd moet worden, maar ook dat u de vrachtwagen enige tijd niet kunt gebruiken en de planning niet kan halen. Ook kan een schade invloed hebben op het imago van uw bedrijf. Bij grotere incidenten is het bovendien mogelijk dat een chauffeur tijdelijk uitvalt. Al met al kost één manoeuvreerschade uw bedrijf al gauw € 2.000. Dat betekent dat de vrachtwagen zo’n 6 tot 8 maanden moet rijden om dit weer terug te verdienen. 
Een behoorlijk bedrag, dat ook wel 'faalkosten' wordt genoemd. Weet u wat de faalkosten kunnen zijn voor uw bedrag bij een schade? U krijgt hier in een paar stappen inzicht in wat het voor u kan betekenen.

Bereken hier uw faalkosten