Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzicht en data om schade te voorkomen

Data is niets. Totdat je er iets mee doet en weet wat het je kan opleveren. TVM helpt u als ondernemer én chauffeur schade te voorkomen en brandstof te besparen. Dit op basis van uw eigen systemen en data. TVM past kennis en expertise toe en vertaalt data naar bruikbare toepassingen en verbeteringen. Blijf up to date over inzichten hoe u data slim kunt inzetten om veiliger en met minder schades te rijden.

 

4 inzicht middelen in data om schades te voorkomen

  • Met Bumper kunt u alle schades registreren, hierdoor krijgt u gemakkelijk inzicht waar de gevaarlijke punten zijn voor uw bedrijf en chauffeurs. Bumper verzamelt data, analyseert deze en helpt chauffeurs minder schade te rijden. Dit draagt bij aan een lagere schadelast. 
  • Met Data analyseren krijgt u inzicht in uw eigen risico's en kunt u deze vergelijken met anderen. Door deze inzichten kunt u maatregelen nemen om zo uw resultaat te verbeteren. 
  • Met het Faalkostenmodel krijgt u inzicht in de werkelijke kosten omdat het faalkostenmodel haarfijn de verborgen/indirecte schadekosten blootlegt, zodat u daar uw bedrijfsvoering op kan aanpassen.
  • Met persoonlijke preventieadvies maakt u een afspraak met de preventieadviseur. Wij helpen u om schade in de transportsector te voorkomen met praktische preventietips, -inzichten en -adviezen.

Slim rijden

De informatie om slim te rijden is er. Heeft u bijvoorbeeld inzicht in uw indirecte kosten bij schades? TVM preventie- en risicoadviseurs voegen kennis en expertise toe en vertalen data naar bruikbare toepassingen en verbeteringen.

Planner van de toekomst, hoe anticiperen?

Gezien de grote veranderingen die op de markt en specifiek op de transportplanner afkomen, moeten bedrijven nu al anticiperen. Een planner is meestal honkvast. Vandaar dat bedrijven andere eisen zouden moeten stellen aan die functie. Uitgebreide ICT-kennis is een absolute must. Het laten doorgroeien van een chauffeur naar een plannersfunctie is niet meer van deze tijd. Het stellen van hogere eisen aan toekomstige planners is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker in een tijd waarin er – ondanks of misschien juist door corona – nog altijd een groot tekort aan planners is. Vandaar is het raadzaam het sectorinstituut en opleidingscentra te vragen om specifieke opleidingen tot transportplanner aan te bieden die inspelen op deze zwaardere eisen.

Lees verder

Datastrategie

Gebrek aan data strategie drukt rendement. Voor veel bedrijven in transport en logistiek is IT tot nu toe vooral een valkuil, die de toch al kleine marges nog kleiner maken. Maar door een slim gebruik van data kunnen bedrijven ook geld verdienen, blijkt uit een nieuw rapport van Panteia, in opdracht van Transport en Logistiek Nederland, TVM verzekeringen en ING.

Meer over Bumper

  • In 5 vragen meer over Bumper . Thomas van Noort, manager business development, vertelt in vijf vragen meer over Bumper en waarom zou iedereen Bumper aan boord moeten hebben.
  • Bumper biedt ons efficiencyvoordelen . Lees het interview met Erik Nagel en Jaap van Vliet van Transportbedrijf R. Nagel dat nauw betrokken is bij de ontwikkeling van Bumper.
  • TVM en Mendix transformeren schadeproces . Samen met Mendix transformeert TVM het schadeproces voor transportbedrijven met de innovatieve applicatie ‘Bumper’. Wagenparkbeheerders krijgen dankzij de app een duidelijk overzicht van alle schades, die ze als dit nodig is, direct door kunnen zetten naar de verzekeraar. 
  • Bumper introductie . In de TVM Actueel van juli 2020 besteedden we ruimschoots aandacht aan de ontwikkeling van Bumper, de digitale oplossing van TVM voor schaderegistratie. Lees hier het eerste interview.