Overslaan en naar de inhoud gaan

Preventie

Veel schade is te voorkomen. Vanuit onze jarenlange ervaring als verzekeraar hebben we veel kennis van schades, we zien waar schades ontstaan en kunnen u helpen deze schades te voorkomen. Hiervoor hebben we verschillende middelen ontwikkeld. We geven chauffeurstrainingen bij bedrijven en geven praktische preventieadviezen. Wij helpen u graag via checklists, een handige preventiewaaier en een advies op maat. Lees hier de preventietips en adviezen.

Goed zicht onderweg: Goed Voorzien

Goed zicht is nergens zo belangrijk als in het verkeer. Om situaties in te schatten en in een fractie van een seconde adequaat te reageren. TVM kijkt graag met u mee. Zodat u beter zicht hebt op risico’s, minder ongelukken en meer veiligheid op de weg. En ook dat u zelf beter zichtbaar bent in het verkeer.

Onder deze thema's kunt u alle preventie informatie en tips vinden

  • Veilig onderweg. Niets is zo belangrijk als veiligheid onderweg. De werkgever, planner en chauffeur kunnen daar samen voor zorgen. TVM probeert je door middel van deze pagina je weer scherp op de weg te krijgen. Veilig verkeer begint namelijk bij jezelf. 
  • Inzicht en data. TVM helpt u als ondernemer én chauffeur schade te voorkomen en brandstof te besparen. Dit op basis van uw eigen systemen en data. TVM past kennis en expertise toe en vertaalt data naar bruikbare toepassingen en verbeteringen.
  • Vitaliteit en leefstijl. Werken aan duurzame inzetbaarheid en gezonde leefstijl is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Op deze pagina hebben we blijvende aandacht voor leefstijl, gezondheid en voorkomen van verzuim.
  • Manoeuvreerschades. Achteruit rijden, keren, parkeren: het lijkt eenvoudig. Wist u dat bijna 70% van alle schades aan vrachtwagens ontstaan door dit soort manoeuvres? Om deze schades te voorkomen, hebben wij praktische tips en adviezen. Voor chauffeur, planner en voordat u op pad gaat.

Goed voorbereid onderweg: vraag de LMRA hier aan

Hoe zorgt u ervoor dat u veilig onderweg gaat? Hiervoor kunt u de overzichtelijke LMRA aanvragen en downloaden. De LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse of Last Minute Risk Analysis) is een hulpmiddel voor de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie). 

LMRA aanvragen

Minder schades
Gezonder werken
Preventie voor weg en water