Overslaan en naar de inhoud gaan

Coöperatie

TVM verzekeringen is ontstaan door het bundelen van een gezamenlijk belang. Een aantal transportondernemers besloot in 1962 tot de oprichting van een eigen verzekeraar. Ze legden ieder een deel van het waarborgkapitaal in, om op die manier samen de risico’s te kunnen dragen. Hieraan ontleent TVM haar bestaansrecht.

Kantoor TVM verzekeringen

Het collectieve belang voor de leden staat voorop

TVM verzekeringen biedt verzekeringen en diensten voor de logistiek en het transport over de weg en over water. Onze verzekerden zijn eigenlijk onze aandeelhouders, aan hen leggen we verantwoording af.

TVM heeft een coöperatieve structuur. Het gaat bij een coöperatie niet om het realiseren van zoveel mogelijk winst. Het coöperatieve bedrijf moet economische continuïteit hebben en dus winstgevend zijn. Winst maken is daarmee voor de coöperatie TVM een middel, geen doel. Het collectieve belang van de leden staat voorop. De leden-verzekerden van TVM kunnen een actieve en betrokken rol spelen in het bepalen van het beleid van de TVM groep.

Ton Maas van TMB-transport vertelt over TVM

Transportondernemer Ton Maas vertelt hoe we als TVM hem de helpende hand boden na het verongelukken van een van zijn chauffeurs. Hij bleek niet bijverzekerd. Hij belt TVM, waar hij eerder altijd verzekerd was. Daar krijgt hij het advies dat hij nodig had. 

Erwin Jacobs van Oegema Transport vertelt

Onze klant Oegema Transport neemt contact met ons op. Een zeer waardevolle lading is in Parijs vermist. TVM stelt alles in het werk om de lading terug te krijgen. Hoe?