Ladingadvies

Ladingadvies, belangrijk voor vervoerder en opdrachtgever. Onze ladingspecialisten geven advies over alles met betrekking tot vervoer van A naar B en aanvullende logistieke activiteiten. Van contractuele verhoudingen in de logistieke keten en het uitbesteden van opdrachten tot aan het belang van goed laden en vastzetten van lading, van afspraken over temperaturen en diefstalgevoelige lading en afstemming of een zending wel of niet via groupage kan en mag, en alles wat daartussen zit.

Ladingadvies | tvm verzekeringen

Samenwerken

Ladingadvies zou een moment kunnen zijn dat wij invliegen en proberen, samen met u, iets te doen aan hetgeen u of wij constateren. Dat kan zijn op het gebied van adviezen, aansturing van planners, chauffeurs, loodspersoneel maar ook management en operationeel. Alles in het kader van het zorgen voor een probleemloos en schadevrij uitvoeren van de opdracht om goederen van A naar B te krijgen.

Ons advies behelst meerdere aspecten

 1. Daar waar de contractuele verhoudingen tussen opdrachtgever en vervoerder en/of charter niet helder of onvolledig zijn 
 2. Daar waar wij ontwikkelingen in de markt zien die van invloed kunnen zijn op uw bedrijfsprocessen (in het algemeen of specifiek voor uw bedrijf).
 3.  Daar waar wij constateren dat er bij u iets niet goed gaat wat schade betreft. (PSS, aantallen).
 4.  Daar waar u constateert dat er bij u iets niet goed gaat: problemen met opdrachtgevers, (wurg)contracten, oplopende schadelast, omgaan met veranderende regelgeving, e.d.

Waar hebben we het dan over? 

 • Transportwaardig verpakken/verpakking.
 • Ladingdiefstallen en bewaakte parkeerplaatsen.
 • Uit charteren van vracht, digitale vrachtuitwisseling, instructies.
 • Wat een opdrachtgever van een vervoerder mag verwachten, en wat niet….
 • Contractuele issues; vervoerscondities, logistieke contracten, instructies.
 • Controleverplichting chauffeurs, vrachtbrieven omschrijven van correcte voorbehouden..
 • Extra aandachtspunten bij exceptioneel, tank/bulk, koel/vries, HACCP, groupage etc.
 • Awareness, Gezonde achterdocht, Gezond Boeren Verstand.
 • Wat verder ter tafel komt.

De wereld van lading is complex, ieder transport heeft zijn eigen eigenaardigheden, of het nu een pallet tomaten, een doos met I-pads, een bulkvracht veevoer, een bouwkraan of een rol glaswol is, of het in een huif, kast, container, bulk of op een open auto wordt vervoerd, rechtstreeks of via meerdere hubs, via de ferry of met luchtvracht, met eigen auto’s of met charters wordt vervoerd. Geen transport is gelijk. De input om goed advies te kunnen geven zal dan ook grotendeels bij u zelf vandaan moeten komen.