Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Goed zicht in de (camera)spiegels is cruciaal

26 jul 2021
Bert van Velden, senior adviseur Preventie en Risicobeheer bij TVM, is al sinds 1996 nauw betrokken bij de aanleg en inrichting van de eerste spiegelafstelplaatsen. Hij vertelt waarom het nog steeds belangrijk is om de spiegels van de vrachtwagen goed te gebruiken.
Bert van Velden Senior adviseur Preventie en Risicobeheer

Kent u de aansprakelijkheidsregels bij een verkeersongeval in Duitsland?

21 jun 2021
Een ongeval met uw vrachtwagen is altijd vervelend. Helemaal als dat in het buitenland gebeurt. U krijgt dan te maken met wetten en regels die in Europa van land tot land verschillen. In onze "Wegwijzer rijden in Duitsland" zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rij.
Ed Postma Senior adviseur Preventie en Risicobeheer

TVM en Mendix transformeren schadeproces met ‘Bumper’

7 jun 2021
Samen met Mendix transformeert TVM het schadeproces voor transportbedrijven met de innovatieve applicatie ‘Bumper’. Wagenparkbeheerders krijgen dankzij de app een duidelijk overzicht van alle schades, die ze als dit nodig is, direct door kunnen zetten naar de verzekeraar. Lees hier het persbericht van Mendix

Flexibele koppeling ondergeschoven kindje

23 mei 2021
De vertegenwoordiger van de scheepsverzekeraar die een binnenvaartschipper het meeste ziet, is de expert. Bij schade, maar steeds vaker ook voor preventie. In dit magazine bespreekt Rob Jans een ondergeschoven kindje: de flexibele koppeling.
Rob Jans Expert Schade Scheepvaart