Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor | tvm verzekeringen

Wees alert en vermijd schoolroutes

22 aug 2022
De eerste scholen zijn weer begonnen. Bij de start van het nieuwe schooljaar vallen jaarlijks fors meer verkeersslachtoffers onder kinderen. Wees de komende weken extra alert in het verkeer. Bekijk hier de veiligheidstips.

Laagwater in de binnenvaart

18 aug 2022
Door de aanhoudende droogte heeft de scheepvaart last van laagwater. Hoe beperkt u als binnenschipper overlast en schade? Hier vindt u tips van Bas de Bruin, adviseur preventie en risicobeheer scheepvaart.

Is uw aansprakelijkheid goed verzekerd?

24 jun 2022
Als goed werkgever is het verstandig om een goede verzekering voor (arbeids)ongevallen van uw medewerkers af te sluiten. Weet u of u goed verzekerd bent in alle situaties? Test hier uw kennis.

De keerkoppeling inspecteren

6 apr 2022
Iedere schipper weet dat er in de machinekamer een keerkoppeling staat. Een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip. Dat de keerkoppeling regelmatig onderhoud vereist is lang niet bij alle schippers bekend stelt Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen.
Mattijs Vinckemöller Senior expert schade en materiaal scheepvaart

Verkeersstrafrecht in het verkeer – Test uw kennis

29 mrt 2022
In verkeerszaken met letsel zijn alleen maar slachtoffers te betreuren. Beroepschauffeurs die betrokken zijn bij ernstige verkeersongevallen worden vaak het strafrecht ingezogen. Zij krijgen het stempel `verdachte`, worden direct na het ongeval naar het politiebureau overgebracht, opgesloten en aansluitend soms uren verhoord. Weet u wat uw chauffeurs moeten doen bij een verkeersongeval met letsel? Test hier uw kennis.