Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Start campagne Veilig onderweg met #APPMOMENT

25 mrt 2021
Wat TVM betreft is er niets belangrijker dan verkeersveiligheid. Afleiding door smartphonegebruik onderweg is een van de oorzaken van ongevallen. Daarom starten we de campagne Veilig onderweg. Pak je #APPMOMENT

Laden en lossen in coronatijd

15 mrt 2021
In coronatijd is het voor chauffeurs vaak niet mogelijk om de lading te controleren. Maar ze moeten er wel de vrachtbrief voor tekenen en de goederen in dezelfde staat afleveren zoals ze ontvangen zijn.
Ed Postma Senior adviseur Preventie en Risicobeheer

Ga voorbereid en veilig het nieuwe jaar in

21 dec 2020
De verkoop- en het afsteken van vuurwerk is de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Toch blijft er altijd een kans op schade door vuurwerk, brand en/of overlast bestaan.

Verhoogd risico op verstekelingen richting Verenigd Koninkrijk

10 dec 2020
Er is momenteel weer sprake van verhoogd risico op verstekelingen, zowel bij Calais als elders in Europa. Bedrijven exporteren in de laatste maand voor de Brexit zoveel mogelijk goederen naar het Verenigd Koninkrijk.

Heeft u te veel Duitse Maut betaald?

26 nov 2020
Iedereen die tussen 2017 en 2020 tol voor vrachtwagens heeft betaald voor het gebruik van de Duitse snelwegen en federale wegen, kan mogelijk aanspraak maken op een terugbetaling.