Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

55 nieuwsberichten

28 mrt 2024

Gebruik rijhulpsystemen vermindert kans betrokkenheid ongeval aanzienlijk

Uit onze eigen data blijkt dat de 3 meest voorkomende schadeoorzaken bij onze leden zijn: Achterop rijden, van rijbaan wisselen en rechtsaf slaan. 

Recent onderzoek toont aan dat de juiste inzet van rijhulpsystemen niet alleen schade en letsel vermindert, maar ook de algemene veiligheid op de weg verhoogt. Volgens het Verbond van Verzekeraars kunnen rijhulpsystemen de kans op ongevallen met 30 tot 40% verminderen. De impact van deze systemen is dus niet te onderschatten. Voor ons de reden om een greenpaper uit te brengen met een uitgebreid overzicht van rijsystemen. Met deze greenpaper bieden we inzicht in hoe je met rijsystemen schade kunt voorkomen.

31 jan 2024

Boerenprotesten in Europa: Goed voorbereid onderweg

Door de boerenprotesten kunnen vervelende situaties ontstaan bij vervoer. Ook uw chauffeur kan hiermee te maken krijgen. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. En te weten wat u moet en kunt doen als het onderweg misgaat. U bent tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers. Met een stappenplan helpen wij u graag op weg.

5 jan 2024

10 tips over brandpreventie in de binnenvaart

Regelmatig wordt Jaap Kriele, scheepsexpert bij TVM verzekeringen, geconfronteerd met de aangifte van brand aan boord. De schade kan gemakkelijk oplopen tot tienduizenden euro’s. Reden voor de scheepsverzekeraar aan te dringen op brandpreventie aan boord. Jaap geeft 10 tips om brand te voorkomen. 

15 dec 2023

Terugblik Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2023

Tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur waren we bij de distributiecentra van Jumbo in Beilen en in Nieuwegein om de vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Martijn Kuipers was in Nieuwegein en hij sprak met verschillende vrachtwagenchauffeurs en met Preventie en Risico-adviseur Bert van Velden over 'Het Experiment'. Bekijk hier de terugblikvideo.

12 dec 2023

Het Experiment: Samen onderweg, veilig weer thuis

Tien nietsvermoedende weggebruikers zijn door TVM verzekeringen uitgenodigd om met Hélène Hendriks deel te nemen aan ‘het Experiment’. De deelnemers konden zelf ervaren hoe het is om in een vrachtwagen te rijden, met alle uitdagingen waar een vrachtwagenchauffeur dagelijks mee te maken heeft. Vandaag, op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, worden de resultaten van dit bijzondere experiment bekendgemaakt. De hoogtepunten zijn samengevat in een video.