Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor | tvm verzekeringen

De keerkoppeling inspecteren

6 apr 2022
Iedere schipper weet dat er in de machinekamer een keerkoppeling staat. Een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip. Dat de keerkoppeling regelmatig onderhoud vereist is lang niet bij alle schippers bekend stelt Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen.
Mattijs Vinckemöller Senior expert schade en materiaal scheepvaart

Verkeersstrafrecht in het verkeer – Test uw kennis

29 mrt 2022
In verkeerszaken met letsel zijn alleen maar slachtoffers te betreuren. Beroepschauffeurs die betrokken zijn bij ernstige verkeersongevallen worden vaak het strafrecht ingezogen. Zij krijgen het stempel `verdachte`, worden direct na het ongeval naar het politiebureau overgebracht, opgesloten en aansluitend soms uren verhoord. Weet u wat uw chauffeurs moeten doen bij een verkeersongeval met letsel? Test hier uw kennis.

Wees extra alert tijdens donkere dagen

8 dec 2021
Tijdens de donkere maanden van het jaar bent u misschien extra druk om de vrachten en pakketten op tijd op de plaats van de bestemming te krijgen. Wij ontvangen in deze hectische periode dan ook weer meer meldingen over diefstal, pogingen tot diefstal en vandalisme. Wees dus extra alert als transportondernemer, planning en chauffeur. Zeker bij waardevolle/diefstalgevoelige lading en terreinen. Lees de tips om dit te voorkomen.

Leden aan het woord: De passie van Iris

4 okt 2021
In onze serie Passie voor transport delen we verhalen van onze leden. Verhalen uit de praktijk. Eerlijk en authentiek. In deel 4 komt Iris aan het woord. Zij vertelt over haar werk als runner bij Picnic. Bekijk hier haar verhaal.

(Camera)spiegels

26 jul 2021
Bert van Velden, senior adviseur Preventie en Risicobeheer bij TVM, is al sinds 1996 nauw betrokken bij de aanleg en inrichting van de eerste spiegelafstelplaatsen. Lees hier zijn advies waarom het nog steeds belangrijk is spiegels te gebruiken en de voor- en nadelen van cameraspiegels.
Bert van Velden Senior adviseur Preventie en Risicobeheer