Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

6 nieuwsberichten

28 mrt 2024

Gebruik rijhulpsystemen vermindert kans betrokkenheid ongeval aanzienlijk

Uit onze eigen data blijkt dat de 3 meest voorkomende schadeoorzaken bij onze leden zijn: Achterop rijden, van rijbaan wisselen en rechtsaf slaan. 

Recent onderzoek toont aan dat de juiste inzet van rijhulpsystemen niet alleen schade en letsel vermindert, maar ook de algemene veiligheid op de weg verhoogt. Volgens het Verbond van Verzekeraars kunnen rijhulpsystemen de kans op ongevallen met 30 tot 40% verminderen. De impact van deze systemen is dus niet te onderschatten. Voor ons de reden om een greenpaper uit te brengen met een uitgebreid overzicht van rijsystemen. Met deze greenpaper bieden we inzicht in hoe je met rijsystemen schade kunt voorkomen.

21 nov 2023

TVM en ING sectorstudie Transportsector 'Verleg je horizon'

De totale investeringskosten voor de overgang van diesel naar elektrisch gaat de transportsector ruim € 50 miljard euro kosten. Dit is een van de conclusies van de nieuwe sectorstudie voor transport en logistiek die door TVM en ING is uitgevoerd.

12 jul 2023

Nieuw greenpaper over laadpleinen

We denken graag met u mee in de reis naar zero emissie. Om u te helpen bij het inrichten van een laadplein, hebben we een greenpaper over laadpleinen gemaakt.

Michiel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen: "Vanuit de coöperatieve gedachte willen we onze leden verder helpen met kennis bij dit uitdagende vraagstuk."

29 okt 2021

TVM greenpaper over planner van de toekomst

De planner van de toekomst staat centraal in de laatste TVM greenpaper. Wat gaat er veranderen in het beroep van planner na tussenkomst van digitalisering, big data en robots? In de TVM greenpaper 'Planner van de toekomst' leest u een handig abc’tje.

24 jun 2021

TVM greenpaper over opvolging binnen familiebedrijven

TVM Greenpaper over opvolging binnen familiebedrijven. Leer hoe u een succesvolle overdracht kunt realiseren.