Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor 60 jaar TVM

Filter nieuws

7 nieuws

17 jan 2023

Column: CO2-beprijzen is transitie versnellen

Onlangs is in opdracht van TVM en ING een sectorstudie opgesteld met als titel 'Inzetten op zero emissie alleen is niet voldoende voor realiseren CO2-ambities'. De directe aanleiding voor dit onderzoek is dat Nederland zich samen met 195 andere landen heeft gecommitteerd aan het beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden Celsius in 2050 en zo mogelijk tot 1,5°C.

8 dec 2022

TVM zero emissie verzekering genomineerd voor Adfiz Prestatie Onderzoek

De onlangs geïntroduceerde zero emissie verzekering van TVM is genomineerd voor het Adfiz Prestatie Onderzoek in de categorie Duurzame Ontwikkeling. Adfiz is de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs.

2 nov 2022

Sectorstudie TVM en ING: Inzetten op zero emissie alleen is niet voldoende

Waarom komt de transitie naar zero emissie in transport en logistiek zo moeizaam van de grond en wat er moet gebeuren om meer CO2 te besparen? Lees het in de nieuwe sectorstudie ‘Inzetten op zero emissie alleen is niet voldoende voor realiseren CO2-ambities’ van TVM verzekeringen, ING en Panteia.

18 okt 2022

TVM verzekeringen introduceert zero emissie verzekering

Als eerste in de branche introduceert TVM een speciale zero emissie verzekering voor vrachtwagens en bestelauto’s. Deze verzekering beschermt de forse investering van de transportondernemer naar minder uitstoot in transport. De weg naar zero emissie heeft grote impact op de transportbranche. Dit heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering van transportbedrijven. Lees hier hoe TVM leden in de transitie ondersteunt.

7 okt 2022

Met de extra’s in de nieuwe zero emissie verzekering helpen we de ondernemer vooruit

Verschillende steden in Nederland voeren vanaf 2025 een zero emissiezone in. De bevoorrading in deze steden wordt volledig uitstootvrij. Hiervoor zijn zero emissie-voertuigen nodig. Bijvoorbeeld volledig elektrische of waterstofvoertuigen. Deze voertuigen komen in steeds meer soorten en maten beschikbaar. Het rijden met een zero emissie-voertuig brengt extra risico’s met zich mee, zoals bijvoorbeeld kans op storingen. Om de extra risico’s goed op te vangen heeft TVM een Zero Emissieverzekering ontwikkeld. Rolf van Dieren, productmanager bij TVM, vertelt meer over deze verzekering.