Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

19 nieuwsberichten

24 mei 2024

In vijf vragen meer over ESG en CSRD

De afkortingen ESG en CSRD worden steeds vaker genoemd. Waar staan deze voor en wat betekent dit voor ondernemers? Fred Treur vertelt erover in 5 vragen.

21 mei 2024

Binnenvaartverzekering klaar voor zero emissie

De binnenvaart is volop in beweging voor de energietransitie. Schepen worden gebouwd of omgebouwd naar zero emissie en hybride-aandrijving. Daar komen niet alleen flinke investeringen bij kijken, maar ook andere eisen aan de verzekering. Daarom heeft TVM de Binnenvaart cascoverzekering aangepast. Danny Molenaar, programmamanager zero emissie bij TVM, vertelt meer over deze verzekering.

21 mei 2024

Het aansprakelijkheidsrisico in de energietransitie

Pieter van der Veen, productmanager bij TVM verzekeringen, gaat dieper in op het aansprakelijkheidsrisico die ontstaan op het moment dat u anderen gebruik laat maken van uw laadpaal. 

8 mrt 2024

Subsidieregeling publieke laadinfrastructuur zwaar vervoer

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan een subsidieregeling voor publiek toegankelijke laadinfrastructuur voor zware voertuigen.

8 mrt 2024

Subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. Om die regeling zo goed mogelijk te laten werken voor transportondernemers kunt u meepraten over de manier waarop die subsidie gaat werken. Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven. Lees hier meer.