Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

16 nieuwsberichten

8 mrt 2024

Subsidieregeling publieke laadinfrastructuur zwaar vervoer

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan een subsidieregeling voor publiek toegankelijke laadinfrastructuur voor zware voertuigen.

8 mrt 2024

Subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. Om die regeling zo goed mogelijk te laten werken voor transportondernemers kunt u meepraten over de manier waarop die subsidie gaat werken. Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven. Lees hier meer.

21 nov 2023

TVM en ING sectorstudie Transportsector 'Verleg je horizon'

De totale investeringskosten voor de overgang van diesel naar elektrisch gaat de transportsector ruim € 50 miljard euro kosten. Dit is een van de conclusies van de nieuwe sectorstudie voor transport en logistiek die door TVM en ING is uitgevoerd.

9 nov 2023

Begin zo snel mogelijk met de zero emissie uitdaging!

Op weg naar zero emissie staan transportondernemers voor een grote opgave. Er ontstaan veel nieuwe uitdagingen, dus ons advies hierin is om zo snel mogelijk te beginnen met ‘leren’. Op dit moment zien we dat transportondernemers de stap maken naar elektrische voertuigen. Dit komt met name door de kostprijs en beschikbaarheid. Ook de ontwikkeling van batterijen speelt hierin een rol.

25 okt 2023

In 2029 meer dan 50% van alle nieuwe vrachtwagens op de weg elektrisch

De eerste zero emissiezones gaan in 2025 gaan in ons land in. Toch rijden er op dit moment nog maar weinig elektrische vrachtwagens in ons land. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Expert Zero Emissie Trucks Johnny Nijenhuis maakte op verzoek van TVM verzekeringen een prognose. Uit deze prognose blijkt dat in 2029 meer dan 50% van alle nieuwe vrachtwagens op de weg elektrisch is.