Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor 60 jaar TVM

Filter nieuws

14 nieuwsberichten

21 nov 2023

TVM en ING presenteren sectorstudie: Transportsector - Verleg je horizon

De totale investeringskosten voor de overgang van diesel naar elektrisch gaat de transportsector ruim € 50 miljard euro kosten. Dit is een van de conclusies van de nieuwe sectorstudie voor transport en logistiek die door TVM en ING is uitgevoerd. Woensdag 22 november 2023 presenteren ING en TVM verzekeringen de nieuwe sectorstudie ‘Verleg je horizon/ Grotere kapitaalbehoefte dwingt sector verder vooruit te kijken’ op de Lean & Green Summit 2023.

9 nov 2023

Begin zo snel mogelijk met de zero emissie uitdaging!

Op weg naar zero emissie staan transportondernemers voor een grote opgave. Er ontstaan veel nieuwe uitdagingen, dus ons advies hierin is om zo snel mogelijk te beginnen met ‘leren’. Op dit moment zien we dat transportondernemers de stap maken naar elektrische voertuigen. Dit komt met name door de kostprijs en beschikbaarheid. Ook de ontwikkeling van batterijen speelt hierin een rol.

25 okt 2023

In 2029 meer dan 50% van alle nieuwe vrachtwagens op de weg elektrisch

De eerste zero emissiezones gaan in 2025 gaan in ons land in. Toch rijden er op dit moment nog maar weinig elektrische vrachtwagens in ons land. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Expert Zero Emissie Trucks Johnny Nijenhuis maakte op verzoek van TVM verzekeringen een prognose. Uit deze prognose blijkt dat in 2029 meer dan 50% van alle nieuwe vrachtwagens op de weg elektrisch is.

12 jul 2023

Nieuw greenpaper over laadpleinen

We denken graag met u mee in de reis naar zero emissie. Om u te helpen bij het inrichten van een laadplein, hebben we een greenpaper over laadpleinen gemaakt.

Michiel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen: "Vanuit de coöperatieve gedachte willen we onze leden verder helpen met kennis bij dit uitdagende vraagstuk."

20 apr 2023

Succesvolle ledenbijeenkomst van Coöperatie TVM U.A. 

Woensdag 19 april vond de ledenbijeenkomst van Coöperatie TVM U.A. plaats. Meer dan 100 leden waren aanwezig bij evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk.