Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

29 nieuwsberichten

23 apr 2024

Mijn TVM is vernieuwd

Het vernieuwde dashboard van Mijn TVM is nu officieel gelanceerd. Dankzij een traject met klanten heeft het team van Mijn TVM het dashboard verbeterd.

31 jan 2024

Boerenprotesten in Europa: Goed voorbereid onderweg

Door de boerenprotesten kunnen vervelende situaties ontstaan bij vervoer. Ook uw chauffeur kan hiermee te maken krijgen. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. En te weten wat u moet en kunt doen als het onderweg misgaat. U bent tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers. Met een stappenplan helpen wij u graag op weg.

31 okt 2023

Rechtsbijstandsverzekering van onschatbare waarde

Soms kom je als transportondernemer in een situatie terecht dat juridische hulp is gewenst. Ook dan staat TVM voor haar klanten klaar. TVM rechtshulp behandelt op basis van een afgesloten rechtsbijstandverzekering onafhankelijk rechtshulpverzoeken en informeert klanten over de juridische haalbaarheid van de zaak. De behandeling van de zaak kan 24/7 via Mijn TVM worden gevolgd. Roderik Rietsema, productmanager, geeft een toelichting.

27 sep 2023

Medische begeleiders tijdens truckruns nu verzekerd

Vanaf 1 januari 2024 zijn medisch noodzakelijke begeleiders die in de cabine van een vrachtwagen moeten zitten tijdens een truckrun verzekerd. TVM heeft in samenwerking met O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten) deze verzekering ontwikkeld. De O.S.C. heeft deze verzekering voor alle aangesloten chauffeursverenigingen afgesloten. Hiermee kunnen truckruns in 2024 doorgang vinden.

25 jul 2023

Verlonen in strijd met de CAO niet toegestaan

Een recente uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden maakt duidelijk dat verlonen in strijd met de CAO niet mag. Een grote transportondernemer uit deze zaak moest hierdoor drie werknemers alsnog een groot bedrag betalen aan achterstallig salaris. Hier leest u over de gevolgen van verlonen in strijd met de CAO.