Overslaan en naar de inhoud gaan

Medische begeleiders tijdens truckruns nu verzekerd

Vanaf 1 januari 2024 zijn medisch noodzakelijke begeleiders die in de cabine van een vrachtwagen moeten zitten tijdens een truckrun verzekerd. TVM heeft in samenwerking met O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten) deze verzekering ontwikkeld. De O.S.C. heeft deze verzekering voor alle aangesloten chauffeursverenigingen afgesloten. Hiermee kunnen truckruns in 2024 doorgang vinden.

Wat betekent dit?

Wanneer een chauffeursvereniging onder toezicht van de O.S.C. een truckrun organiseert, dan zijn medisch noodzakelijke begeleiders verzekerd. Ook als zij op een niet-reguliere zitplaats in de cabine zitten. Dit geldt wanneer er geen reguliere zitplaats naast de chauffeur en deelnemer meer beschikbaar is in de cabine van een van de deelnemende trucks. Er wordt voor hen geen eigen schuld meer aangerekend vanwege het niet dragen van een autogordel. Daarnaast moet de truckrun plaatsvinden onder begeleiding van de politie en/of verkeersregelaars.

We hebben een oplossing gevonden waarbij veiligheid voorop staat en er een verzekering is voor noodgevallen. Chauffeursverenigingen kunnen doorgaan met het organiseren van deze maatschappelijk belangrijke truckruns.

Preventietips delen

Samen met het O.S.C. maakt TVM deelnemende chauffeurs en verkeersbegeleiders bewust van de risico’s tijdens truckruns. Dit doen we door preventietips te delen. Zij weten dan hoe en wanneer ze moeten ingrijpen bij situaties die mogelijk gevaar opleveren. Veiligheid blijft prioriteit nummer één. Voor TVM, de O.S.C. en voor de deelnemers aan een truckrun.

Maar wat zijn truckruns eigenlijk? 

Truckruns zijn georganiseerde tochten waarbij mensen met een beperking een dag(deel) meerijden met een chauffeur in een vrachtwagen. In een groot konvooi rijden tientallen, of in sommige gevallen zelfs honderden trucks, langs een vooraf vastgelegde route door een stad of dorp. Truckruns zijn belangrijk voor de deelnemers en organisatoren, en vaak zijn leden van TVM erbij betrokken.

Vragen over truckruns?

Wilt u meer informatie over de voorwaarden of heeft u andere vragen over truckruns? Neem dan contact op met uw accountteam of de ondernemersdesk van TVM. Zij kunnen u verder helpen met uw (verzekerings)vragen.