Overslaan en naar de inhoud gaan

Zero emissie

Zero emissie; wat houdt dit in? En wat zijn de gevolgen voor uw onderneming? We helpen u verder! Hoe richt u bijvoorbeeld een laadplein in? Wat zijn de uitdagingen waar u tegenaan loopt? U krijgt antwoorden, adviezen en praktische tips via de nieuwe greenpaper over laadpleinen.

Emissievrij in 2050

De duurzame wet- en regelgeving voor transport wordt steeds verder aangescherpt. Het doel: volledig emissievrije steden in 2050. Zo gelden er steeds strengere toelatingseisen voor (o.a.) vrachtwagens in milieuzones. De Europese Unie heeft hier normen voor opgesteld. Omdat de luchtkwaliteit verschilt per stad heeft elke stad ook andere regels. Zorg dat u goed op de hoogte bent van deze regels en voldoet aan de eisen van de milieuzones.  Lees ook eens de sectorstudie over zero emissie

Terugblik Zero Emissie Event in Lelystad

Dit jaar organiseerden we op 2 juni het Zero Emissie Event. De transitie naar zero emissie transport is ook dit jaar nog een belangrijk onderwerp. Bekijk hier de terugblik. U kunt ook de presentatie bekijken die tijdens deze dag zijn gegeven

Zero emissie nieuws

8 mrt 2024

Subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. Om die regeling zo goed mogelijk te laten werken voor transportondernemers kunt u meepraten over de manier waarop die subsidie gaat werken. Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven. U kunt ook uw feedback op deze regeling geven. 
Praat mee en geef uw feedback op deze regeling. Dit kan tot 31 maart 2024.

Geef hier uw feedback

21 nov 2023

TVM en ING sectorstudie Transportsector 'Verleg je horizon'

De totale investeringskosten voor de overgang van diesel naar elektrisch gaat de transportsector ruim € 50 miljard euro kosten. Dit is een van de conclusies van de nieuwe sectorstudie voor transport en logistiek die door TVM en ING is uitgevoerd. 

Download de sectorstudie hier

9 nov 2023

Begin zo snel mogelijk met de zero emissie uitdaging!

Op weg naar zero emissie staan transportondernemers voor een grote opgave. Er ontstaan veel nieuwe uitdagingen, dus ons advies hierin is om zo snel mogelijk te beginnen met ‘leren’. Op dit moment zien we dat transportondernemers de stap maken naar elektrische voertuigen. Dit komt met name door de kostprijs en beschikbaarheid. Ook de ontwikkeling van batterijen speelt hierin een rol.

25 okt 2023

In 2029 meer dan 50% van alle nieuwe vrachtwagens op de weg elektrisch

De eerste zero emissiezones gaan in 2025 in. Toch rijden er op dit moment nog maar weinig elektrische vrachtwagens in ons land. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Expert Zero Emissie Trucks Johnny Nijenhuis maakte op verzoek van TVM verzekeringen een prognose. Uit deze prognose blijkt dat in 2029 meer dan 50% van alle nieuwe vrachtwagens op de weg elektrisch is.

12 jul 2023

Nieuw greenpaper over laadpleinen


We denken graag met u mee in de reis naar zero emissie. Om u te helpen bij het inrichten van een laadplein, hebben we een greenpaper over laadpleinen gemaakt.

 

Zero emissie verzekering

De zero emissie verzekering is een nieuwe verzekering speciaal voor emissieloze vrachtwagens en bestelauto's. Met deze verzekering bent u verzekerd op weg naar minder uitstoot in transport. We helpen u verder om de volgende stap richting zero emissie te maken.

Ondernemers aan het woord

Hoever zijn andere ondernemers in de transitie naar zero emissie? Lees hier hun ervaringen over de veranderingen op het gebied van zero emissie binnen hun bedrijf.

Hulp op uw weg naar zero emissie

We helpen u graag op uw weg naar zero emissie met:

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over laadpleinen, verzekeringen of andere zero emissie-zaken? Samen met ons netwerk kunnen we veel van uw vragen beantwoorden.