Overslaan en naar de inhoud gaan

Zero emissie

Zero emissie; wat houdt dit in? En wat zijn de gevolgen voor uw onderneming? We helpen u graag verder! Hoe richt u bijvoorbeeld een laadplein in en waar laadt u uw elektrische vrachtwagens op? U krijgt antwoorden, adviezen en praktische tips via de nieuwe greenpaper over laadpleinen. En onlangs hebben we samen met een aantal leden de TVM laadpas geïntroduceerd.

Lees hier meer over de TVM laadpas

Emissievrij in 2050

De duurzame wet- en regelgeving voor transport wordt steeds verder aangescherpt. Het doel: volledig emissievrije steden in 2050. Zo gelden er steeds strengere toelatingseisen voor (o.a.) vrachtwagens in milieuzones. De Europese Unie heeft hier normen voor opgesteld. Omdat de luchtkwaliteit verschilt per stad heeft elke stad ook andere regels. Zorg dat u goed op de hoogte bent van deze regels en voldoet aan de eisen van de milieuzones.  Lees ook eens de sectorstudie over zero emissie

Zero emissie nieuws

1 jul 2024

Nieuw: Modelovereenkomst Laadinfrastructuur

De Modelovereenkomst Laadinfrastructuur voor elektrisch laden bij derden is beschikbaar en te downloaden. De overeenkomst kunt u gebruiken als u wilt laden bij een collega-vervoerder of als u uw laadplein beschikbaar wilt stellen voor collega vervoerders.
 

21 mei 2024

Binnenvaartverzekering klaar voor zero emissie

De binnenvaart is volop in beweging voor de energietransitie. Schepen worden gebouwd of omgebouwd naar zero emissie en hybride-aandrijving. Daar komen niet alleen flinke investeringen bij kijken, maar ook andere eisen aan de verzekering. Daarom heeft TVM de Binnenvaart cascoverzekering aangepast. Danny Molenaar, programmamanager zero emissie bij TVM, vertelt meer over deze verzekering. 

8 mrt 2024

Subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. Om die regeling zo goed mogelijk te laten werken voor transportondernemers kunt u meepraten over de manier waarop die subsidie gaat werken. Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven. U kunt ook uw feedback op deze regeling geven. 
Praat mee en geef uw feedback op deze regeling. Dit kan tot 31 maart 2024.

Geef hier uw feedback

21 nov 2023

TVM en ING sectorstudie Transportsector 'Verleg je horizon'

De totale investeringskosten voor de overgang van diesel naar elektrisch gaat de transportsector ruim € 50 miljard euro kosten. Dit is een van de conclusies van de nieuwe sectorstudie voor transport en logistiek die door TVM en ING is uitgevoerd. 

Download de sectorstudie hier

9 nov 2023

Begin zo snel mogelijk met de zero emissie uitdaging!

Op weg naar zero emissie staan transportondernemers voor een grote opgave. Er ontstaan veel nieuwe uitdagingen, dus ons advies hierin is om zo snel mogelijk te beginnen met ‘leren’. Op dit moment zien we dat transportondernemers de stap maken naar elektrische voertuigen. Dit komt met name door de kostprijs en beschikbaarheid. Ook de ontwikkeling van batterijen speelt hierin een rol.

Zero emissie verzekering

De zero emissie verzekering is een verzekering speciaal voor emissieloze vrachtwagens en bestelauto's. Met deze verzekering bent u verzekerd op weg naar minder uitstoot in transport. We helpen u verder om de volgende stap richting zero emissie te maken.

Ondernemers aan het woord

Hoever zijn andere ondernemers in de transitie naar zero emissie? Lees hier hun ervaringen over de veranderingen op het gebied van zero emissie binnen hun bedrijf.

Hulp op uw weg naar zero emissie

We helpen u graag op uw weg naar zero emissie met:

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over laadpleinen, verzekeringen of andere zero emissie-zaken? Samen met ons netwerk kunnen we veel van uw vragen beantwoorden.