Zero emissie

Met het klimaatakkoord wordt de duurzame wet- en regelgeving voor transport steeds verder aangescherpt. Het doel: volledig emissievrije steden in 2050. Sinds januari 2022 mogen vrachtwagens met emissieklasse 5 of lager al niet meer door verschillende milieuzones rijden en vanaf 2025 kunt u dus de eerste zero emissie zones tegenkomen in Nederland.

Door het informeren en verzekeren van voertuigen met alternatieve aandrijvingen maken we het onze leden mogelijk op tijd mee te bewegen naar een duurzaam transport. Via deze pagina houden we u op de hoogte en delen we graag onze kennis om u te helpen in elke stap.

zero emissie | tvm verzekeringen

Kom op 10 juni naar ons event Uw weg naar zero emissie. Een evenement dat TVM organiseert over het in bedrijf nemen van zero emissie. Laat u bijpraten en ontmoet andere ondernemers. Neem deel aan praktische workshops, maak zelf een proefrit met emissieloze (vracht)wagens en neem tips mee om 100% volgeladen over zero emissie terug de weg op te gaan.

Lees hier het volledige programma en meld u aan

De duurzame wet- en regelgeving voor transport wordt steeds verder aangescherpt. Het doel: volledig emissievrije steden in 2050. Zo gelden er steeds strengere toelatingseisen voor (o.a.) vrachtwagens in milieuzones. De Europese Unie heeft hier normen voor opgesteld. Omdat de luchtkwaliteit verschilt per stad heeft elke stad ook andere regels. Zorg dat u goed op de hoogte bent van deze regels en voldoet aan de eisen van de milieuzones. 

Verschillende duurzame brandstoffen

We zien alternatieve, duurzame brandstoffen zoals elektriciteit en waterstof op een steeds grotere schaal ingezet worden. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van deze alternatieve brandstoffen en waar moet u rekening mee houden?

U leest het op deze pagina

Kiest u voor de elektrische weg?

Wij denken met u mee

Heeft u vragen of wilt u meer weten. Samen met ons uitgebreide netwerk kunnen we veel van uw vragen beantwoorden.

Neem contact op

Ondernemers aan het woord

Diverse ondernemers delen op deze pagina hun ervaringen over de veranderingen op het gebied van zero emissie binnen hun bedrijf.