Overslaan en naar de inhoud gaan

Zero emissie: Ondernemers aan het woord

Hoever zijn andere ondernemers in hun transitie naar zero emissie? Iedereen kiest hierin zijn eigen pad. Hier vertellen ondernemers in logistiek en transport over hun ervaringen met zero emissie en de veranderingen op het gebied van zero emissie binnen hun bedrijf.

Een goede stroomvoorziening is onze grootste uitdaging

Jan Brakenhoff van transportbedrijf Brakenhoff uit Beverwijk is één van de koplopers op het gebied van zero emissie. Tijdens het zero emissie event op 2 juni stelde hij een voertuig ter beschikking en heeft hij met verschillende ondernemers ervaringen uitgewisseld. Hij vertelt welke stappen hij al heeft gezet en tegen welke uitdagingen hij aanloopt?

"Zorg dat je goed geïnformeerd blijft"

Harold Hamstra van Breewel volgt de ontwikkelingen rondom zero emissie transport op de voet. Het zero emissie event van TVM was een waardevolle bron van informatie. Hij vertelt welke uitdagingen hij ziet voor de komende tijd en hoe hij hiermee omgaat. 

"We willen graag een bijdrage leveren aan een gezondere toekomst"

Anouk Waninge van de Sent Waninge Groep staat aan de vooravond van de elektrificatie binnen de organisatie. Op het zero emissie event van TVM heeft ze verschillende ondernemers gesproken en gehoord welke stappen zij zetten. Ze vertelt hoe ze terugkijkt op dit event en welke stappen haar bedrijf de komende tijd zet op de weg naar zero emissie? 

Klanten eisen emissieloos vervoer

Algemeen directeur Jan Brakenhoff van de Brakenhoff Groep in Beverwijk heeft groot vertrouwen in elektrisch vrachtauto’s. Sommige klanten beginnen duurzaam en emissieloos vervoer nu ook als eis te stellen. Hij heeft 2 elektrische vrachtauto’s voor winkeldistributie, verhuizingen en meubeldistributie. Jan Brakenhoff vertelt over zijn weg naar zero emissie.

Te lang stilgestaan

Transportondernemer Peter de Rooy van De Rooy Transport en Logistiek in ’t Goy vindt dat de sector veel te lang heeft stilgestaan bij de overstap naar zero emissie en het streven naar duurzaam energiegebruik. Zijn bedrijf met 110 werknemers en 50 voertuigen, waarvan 3 elektrisch, kan dankzij de opgedane ervaringen snel opschalen in de energietransitie. Peter de Rooy vertelt over zijn weg naar zero emissie.

Jumbo op weg naar duurzame distributie

Het tempo waarin de energie­ transitie zal gebeuren is nog wel een heikel vraag­ stuk, erkent vlootbeheerder Wilko Maas. Met ingang van 2025 in veel binnensteden milieuzones met nul uitstoot van vrachtwagens en vanaf 2030 is zero emissie de norm. Dat stelt eisen aan de laad­infrastructuur en uiteraard aan de beschikbaarheid van elektrische vrachtwagens. 

Innoveren zit in het dna van de Brakenhoffs

Het Beverwijkse familiebedrijf Brakenhoff Transport wil altijd voorop lopen. Ook met de inzet van elektrische vrachtwagens.

Picnic

Eduard Posthumus Meyjes is bij online supermarkt Picnic verantwoordelijk voor de distributie over de Last Mile. Hij vertelt hoe duurzaamheid, efficiency en veiligheid bij Picnic hand in hand gaan.

SolarOnTop

IM Efficiency is de markt op met zonnepanelen voor opleggers. "Als alle vrachtwagens in Nederland met het systeem worden uitgerust, scheelt dat enorm veel CO2 per jaar"