Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM verzekert vrachtauto's tijdens truckruns

De afgelopen weken zijn er diverse nieuwsberichten gepubliceerd over afgelaste truckruns door het hele land. Het afblazen van deze events heeft onder andere te maken met de verzekering van begeleiders en deelnemers tijdens de truckrun. Naast het plezier, staat ook de veiligheid van alle betrokkenen voorop. TVM verzekeringen verzekert al tientallen jaren vrachtauto's tijdens truckruns en blijft dat ook doen. Wij informeren u graag over hoe dit bij TVM geregeld is.

Hoogeveen, 20 april 2023

De afgelopen weken zijn er diverse nieuwsberichten gepubliceerd over afgelaste truckruns door het hele land. Het afblazen van deze events heeft onder andere te maken met de verzekering van begeleiders en deelnemers tijdens de truckrun. Naast het plezier, staat ook de veiligheid van alle betrokkenen voorop. 

De verzekering van de (vracht)auto geldt ook tijdens truckruns 

Vrachtwagens zijn bij TVM ook verzekerd bij deelname aan een truckrun. Daar is niets aan veranderd. Onder de standaard WA-dekking van TVM is aansprakelijkheid voor letselschade van of aan inzittenden (met uitzondering van de bestuurder) verzekerd.  

  • Let op: Zit een begeleider op een niet-geldige zitplaats zit en/of draagt deze geen veiligheidsgordel? Dan kan bij een letselschade wel ‘een mate van eigen schuld’ worden toegerekend. Dit betekent dat als de begeleider bij een ongeval letsel oploopt, er minder schadevergoeding wordt uitgekeerd. 

 

Ons advies: ga niet op een niet-reguliere zitplaats zonder gordel zitten

Wij raden het nadrukkelijk af om in een motorrijtuig te gaan zitten op een niet-reguliere zitplaats en/of geen gordel te dragen. Dit verkleint het risico op letsel en voorkomt dat een eventuele schade niet of niet volledig wordt vergoed. 

Samen maken we truckruns nog veiliger

Truckruns zijn een mooi maatschappelijk initiatief dat TVM graag ondersteunt. Binnen TVM werken we nauw met onze leden samen aan preventie, ook voor de veiligheid van alle betrokkenen tijdens truckruns. Daarom zijn we met de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (O.S.C.) in gesprek om te kijken naar mogelijke oplossingen, zodat truckruns op een veilige en verantwoorde manier door kunnen blijven gaan.

Heeft u vragen? 

Neem dan contact op met uw accountteam. 


Naar alle nieuwsartikelen