Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed Werkgeverschapverzekering voor een duurzame bedrijfsvoering

Bij een duurzame bedrijfsvoering hoort ook de goede zorg voor medewerkers. Om hen en het vermogen van bedrijven te beschermen, biedt TVM verzekeringen een up-to-date verzekering aan: de Goed Werkgeverschapverzekering. Pieter van der Veen, productmanager bij TVM verzekeringen, geeft uitleg uit deze verzekering.

Bij een duurzame bedrijfsvoering hoort ook de goede zorg voor medewerkers. Zij zijn tenslotte het belangrijkste kapitaal binnen een onderneming. Om medewerkers te beschermen, heeft de wetgever in Nederland diverse regels opgesteld. Zo kan een werkgever aansprakelijk zijn voor schade die een medewerker onder werktijd overkomt.

“Overkomt een medewerker een ongeval tijdens werkzaamheden, dan bestaat de kans dat de werkgever geconfronteerd kan worden met omvangrijke kosten. Vooral de kosten voor letselschade kunnen zo hoog oplopen, dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar kan komen. Een motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven biedt niet altijd voldoende dekking. De Goed Werkgeverschapverzekering biedt werkgevers wél een goede oplossing”, vertelt Van der Veen.

Aanvullende verzekering

Van der Veen geeft een voorbeeld. “Een chauffeur komt aan op het depot. Bij het uitstappen doet hij de deur niet goed dicht. Met een harde windvlaag klapt de deur tegen zijn achterhoofd. De kosten voor deze schade zijn niet verzekerd door de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, omdat er sprake is van schade met of door een motorrijtuig. Normaal ontvangt de werkgever dus geen schadevergoeding, terwijl de kosten voor de werkgever flink kunnen oplopen. Deze schade is wel verzekerd onder de dekking Arbeidsongevallen van de Goed Werkgeverschapverzekering.”

Het is dus een aanvullende verzekering. Als iemand anders aansprakelijk is of als de schade onder een andere verzekering of regeling valt, dan geldt de Goed Werkgever- schapverzekering niet, verklaart Van der Veen.

Verzekerd voor letsel en materiële schade

Medewerkers zijn verzekerd voor letsel en materiële schade die tijdens het werk of werkgerelateerde activiteiten ontstaan. De verzekering kent twee dekkingen: Verkeer en Arbeidsongevallen. Van der Veen gaat dieper in op de dekkingen.

“Met de dekking Verkeer voldoet de klant aan de verplichting als goed werkgever, om voor medewerkers een behoorlijke verzekering af te sluiten. Schade door een verkeersongeval is verzekerd, zowel in een auto, met het openbaar vervoer en als voetganger. Voor schade met een bedrijfsauto geldt de dekking niet alleen onder werktijd, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week. En niet alleen voor de medewerker, maar voor alle inzittenden.” 

“De dekking Arbeidsongevallen gaat verder waar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering stopt. Verzekerd is een vergoeding voor schade bij ongevallen, bijvoorbeeld tijdens het laden en lossen van de vrachtwagen. We adviseren dit risico mee te verzekeren omdat deze (letsel) schades vaak voorkomen in de logistieke wereld en de kosten hiervan aanzienlijk kunnen oplopen.”

Voorkomen claims

Van der Veen geeft aan dat met een combinatie van beide verzekeringen werkgevers vervelende claims voorkomen waarvoor zij aansprakelijk kunnen zijn. “En zelfs als een werkgever niet aansprakelijk is, vergoedt TVM vaak de schade. U wilt uw medewerkers tenslotte nooit in de kou laten staan.”

Meer over de Goed Werkgeverschapverzekering?

Lees hier alles over de verzekering