Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor 60 jaar TVM

Filter nieuws

34 nieuwsberichten

15 mei 2023

De vrachtwagenverzekering van TVM biedt veel voordelen

Schade is altijd vervelend. Het kost de klant geld, zorgt voor administratieve rompslomp en het kan gepaard gaan met persoonlijk leed. Het voorkomen van schade staat bij TVM voorop. Wanneer er onverhoopt toch iets gebeurt, dan moet de klant terug kunnen vallen op een goede verzekering. De vrachtwagenverzekering van TVM heeft een aantal extra’s die uniek zijn in de verzekeringsmarkt. Wat deze extra's zijn? Erik Meinen, productmanager bij TVM, geeft een toelichting.

17 jan 2023

Column: CO2-beprijzen is transitie versnellen

Onlangs is in opdracht van TVM en ING een sectorstudie opgesteld met als titel 'Inzetten op zero emissie alleen is niet voldoende voor realiseren CO2-ambities'. De directe aanleiding voor dit onderzoek is dat Nederland zich samen met 195 andere landen heeft gecommitteerd aan het beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden Celsius in 2050 en zo mogelijk tot 1,5°C.

17 jan 2023

De invloed van de Sanctiewet op uw verzekering

Sinds de Russische inval in Oekraïne hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten meerdere sanctiepakketten ingevoerd. Sancties zijn maatregelen tegen een land, organisatie of persoon. Doel is om het gedrag van een land of regime te veranderen bij bijvoorbeeld schendingen van mensenrechten of het voeren van een oorlog. Doet uw bedrijf zaken in het buitenland? Check dan altijd de sanctiewetgeving. Roderik Rietsema, productmanager bij TVM, geeft een toelichting.

6 jul 2022

Wetgeving loopt achter op komst TrackPilot

Volgens Bas de Bruin, adviseur preventie en risicobeheer binnen­vaart van TVM, loopt de wetgeving op dit moment nog achter op het gebruik van de TrackPilot in de binnenvaart.

5 jul 2022

Verkeersstrafrecht in het verkeer

Weet u wat u moet doen bij een verkeersongeval? Het is voor beroepschauffeurs en werkgevers belangrijk om te weten wat er komt kijken bij zo’n situatie. Simone Pluim, manager rechtshulp en verzuimdiensten, vertelt u er in 5 vragen meer over.