Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

39 nieuwsberichten

21 mei 2024

Oplossing voor stijgende schadeherstelkosten

Schadeherstelkosten stijgen steeds nadrukkelijker. Gevolg is dat premies telkens omhooggaan. En dat frustreert. Bij schippers, maar ook bij verzekeraars. Wat is de oplossing? George Lagerburg, relatiebeheerder scheepvaart bij TVM, springt in de bres voor de sector. “Elk ongeluk is er één te veel.”

21 mei 2024

Binnenvaartverzekering klaar voor zero emissie

De binnenvaart is volop in beweging voor de energietransitie. Schepen worden gebouwd of omgebouwd naar zero emissie en hybride-aandrijving. Daar komen niet alleen flinke investeringen bij kijken, maar ook andere eisen aan de verzekering. Daarom heeft TVM de Binnenvaart cascoverzekering aangepast. Danny Molenaar, programmamanager zero emissie bij TVM, vertelt meer over deze verzekering.

21 mei 2024

Het aansprakelijkheidsrisico in de energietransitie

Pieter van der Veen, productmanager bij TVM verzekeringen, gaat dieper in op het aansprakelijkheidsrisico die ontstaan op het moment dat u anderen gebruik laat maken van uw laadpaal. 

31 okt 2023

Rechtsbijstandsverzekering van onschatbare waarde

Soms kom je als transportondernemer in een situatie terecht dat juridische hulp is gewenst. Ook dan staat TVM voor haar klanten klaar. TVM rechtshulp behandelt op basis van een afgesloten rechtsbijstandverzekering onafhankelijk rechtshulpverzoeken en informeert klanten over de juridische haalbaarheid van de zaak. De behandeling van de zaak kan 24/7 via Mijn TVM worden gevolgd. Roderik Rietsema, productmanager, geeft een toelichting.

24 jul 2023

Bumper - Het Preventieplatform dat efficiëntie en veiligheid samenbrengt

“In een wereld waar efficiëntie en veiligheid steeds belangrijker worden, speelt Bumper een centrale rol als innovatieve oplossing.” Als accountmanager bij Bumper fungeert Michel Lases het eerste aanspreekpunt voor klanten, waarbij hij hen helpt bij het integreren van Bumper in hun werkprocessen en systeemlandschap. “Het doel is om zowel de chauffeurs als de organisatie efficiënter te laten werken. En Bumper kan hier een grote rol in spelen.”