Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor | tvm verzekeringen

De keerkoppeling inspecteren

6 apr 2022
Iedere schipper weet dat er in de machinekamer een keerkoppeling staat. Een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip. Dat de keerkoppeling regelmatig onderhoud vereist is lang niet bij alle schippers bekend stelt Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen.
Mattijs Vinckemöller Senior expert schade en materiaal scheepvaart

In 5 vragen meer over TVM preventiedesk

7 okt 2021
De TVM preventiedesk is er voor alle klanten van TVM en geeft u inzicht in uw risico’s. Ervaren risicospecialisten zorgen voor praktische adviezen en inzicht. Johan Hemmen, manager Preventie en Risicobeheer van TVM, vertelt u meer over de TVM preventiedesk.
Johan Hemmen TVM manager Preventie en Risicobeheer

(Camera)spiegels

26 jul 2021
Bert van Velden, senior adviseur Preventie en Risicobeheer bij TVM, is al sinds 1996 nauw betrokken bij de aanleg en inrichting van de eerste spiegelafstelplaatsen. Lees hier zijn advies waarom het nog steeds belangrijk is spiegels te gebruiken en de voor- en nadelen van cameraspiegels.
Bert van Velden Senior adviseur Preventie en Risicobeheer

Kent u de aansprakelijkheidsregels bij een verkeersongeval in Duitsland?

21 jun 2021
Een ongeval met uw vrachtwagen is altijd vervelend. Helemaal als dat in het buitenland gebeurt. U krijgt dan te maken met wetten en regels die in Europa van land tot land verschillen. In onze "Wegwijzer rijden in Duitsland" zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rij.
Ed Postma Senior adviseur Preventie en Risicobeheer

Flexibele koppeling ondergeschoven kindje

23 mei 2021
De vertegenwoordiger van de scheepsverzekeraar die een binnenvaartschipper het meeste ziet, is de expert. Bij schade, maar steeds vaker ook voor preventie. In dit magazine bespreekt Rob Jans een ondergeschoven kindje: de flexibele koppeling.
Rob Jans Expert Schade Scheepvaart