Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor | tvm verzekeringen

De keerkoppeling inspecteren

6 apr 2022
Iedere schipper weet dat er in de machinekamer een keerkoppeling staat. Een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip. Dat de keerkoppeling regelmatig onderhoud vereist is lang niet bij alle schippers bekend stelt Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen.
Mattijs Vinckemöller Senior expert schade en materiaal scheepvaart

Flexibele koppeling ondergeschoven kindje

23 mei 2021
De vertegenwoordiger van de scheepsverzekeraar die een binnenvaartschipper het meeste ziet, is de expert. Bij schade, maar steeds vaker ook voor preventie. In dit magazine bespreekt Rob Jans een ondergeschoven kindje: de flexibele koppeling.
Rob Jans Expert Schade Scheepvaart

Droogzetten van een schip. ‘Muggenzifterij? Dit scheelt een eigenaar aan ‘t duizenden euro’s’

23 mei 2021
Het lijkt elke keer slechts een verplicht tussendoortje, een routineklusje: het droogzetten van een schip. Maar hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, er ontstaat toch dikwijls schade aan het onderwaterschip. Er komt dan ook meer kijken bij een hellingbeurt, vindt Bas de Bruin, adviseur preventie en risicobeheer binnenvaart bij TVM verzekeringen.
Bas de Bruin Adviseur preventie en risicobeheer binnenvaart

Hulpverleningskosten in de scheepvaart

1 mrt 2021
Hulpverleningskosten komt in de scheepvaart regelmatig voor. Waar hebben we het dan over? Senior schadebehandelaar Freek Baron geeft antwoord.
Freek Baron Senior schadebehandelaar

TVM playlist voor onderweg

1 mrt 2021
Op speciaal verzoek van TVM heeft Gerard Ekdom, die onlangs al eens een speciale radio-­uit­zending voor medewerkers van TVM verzorgde, een Spotify­ playlist samen­gesteld met favoriete muziek voor onderweg. De muziek is bestemd voor alle beroepschauffeurs en binnenvaart­schippers. We wensen alle luisteraars veel veilige en muzikale kilometers dan wel vaarmijlen.