Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor 60 jaar TVM

Filter nieuws

19 nieuwsberichten

13 jun 2023

Tjitte Pander: "Preventie is het sleutelwoord in de scheepvaart"

Scheepsschade is het grote schrikbeeld van iedere binnenvaartschipper. Mocht er onverhoopt toch averij zijn, dan kan TVM de pijn enigszins verzachten. Daartoe zetten wij vier van onze experts in om de omvang van de schade vast te stellen. Eén van hen is sinds kort Tjitte Pander (53), een man met maritiem bloed in de aderen. Hij ziet zichzelf als een ervaren allround deskundige. In dit artikel vertelt Tjitte over zijn ervaringen in de zeevaart, de meest voorkomende schades in de binnenvaart en hoe de wereld op het water in de loop der jaren is veranderd. 

16 mei 2023

VaarVeiligCheck van TVM: handige checklist voor binnenvaartschippers

Helaas blijkt uit schadecijfers en diverse studies dat menselijk falen verband houden met ruim 90 procent van de ongevallen. Hiervoor lanceert TVM een checklist voor binnenschippers.

18 aug 2022

Laagwater in de binnenvaart

Door de aanhoudende droogte heeft de scheepvaart last van laagwater. Hoe beperkt u als binnenschipper overlast en schade? Hier vindt u tips van Bas de Bruin, adviseur preventie en risicobeheer scheepvaart.

6 apr 2022

De keerkoppeling inspecteren

Een keerkoppeling is een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip dat regelmatig onderhoud vereist. Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen vertelt meer.