Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor 60 jaar TVM

Filter nieuws

18 nieuwsberichten

16 mei 2023

VaarVeiligCheck van TVM: handige checklist voor binnenvaartschippers

Ook in de binnenvaartsector zijn veiligheid en preventie erg belangrijk. Helaas blijkt uit schadecijfers en diverse studies dat menselijk falen verband houden met ruim 90 procent van de ongevallen. Hiervoor lanceert TVM een checklist voor binnenschippers. Hendrik de Jonge vertelt er meer over.

18 aug 2022

Laagwater in de binnenvaart

Door de aanhoudende droogte heeft de scheepvaart last van laagwater. Hoe beperkt u als binnenschipper overlast en schade? Hier vindt u tips van Bas de Bruin, adviseur preventie en risicobeheer scheepvaart.

6 jul 2022

Wetgeving loopt achter op komst TrackPilot

Volgens Bas de Bruin, adviseur preventie en risicobeheer binnen­vaart van TVM, loopt de wetgeving op dit moment nog achter op het gebruik van de TrackPilot in de binnenvaart.

6 apr 2022

De keerkoppeling inspecteren

Iedere schipper weet dat er in de machinekamer een keerkoppeling staat. Een onmisbaar onderdeel van de aandrijving van het schip. Dat de keerkoppeling regelmatig onderhoud vereist is lang niet bij alle schippers bekend stelt Mattijs Vinckemöller, senior expert schade en materiaal scheepvaart bij TVM verzekeringen.

23 mei 2021

Flexibele koppeling ondergeschoven kindje

De vertegenwoordiger van de scheepsverzekeraar die een binnenvaartschipper het meeste ziet, is de expert. Bij schade, maar steeds vaker ook voor preventie. In dit magazine bespreekt Rob Jans een ondergeschoven kindje: de flexibele koppeling.