Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

Kantoor TVM

Filter nieuws

22 nieuwsberichten

21 mei 2024

Oplossing voor stijgende schadeherstelkosten

Schadeherstelkosten stijgen steeds nadrukkelijker. Gevolg is dat premies telkens omhooggaan. En dat frustreert. Bij schippers, maar ook bij verzekeraars. Wat is de oplossing? George Lagerburg, relatiebeheerder scheepvaart bij TVM, springt in de bres voor de sector. “Elk ongeluk is er één te veel.”

21 mei 2024

Binnenvaartverzekering klaar voor zero emissie

De binnenvaart is volop in beweging voor de energietransitie. Schepen worden gebouwd of omgebouwd naar zero emissie en hybride-aandrijving. Daar komen niet alleen flinke investeringen bij kijken, maar ook andere eisen aan de verzekering. Daarom heeft TVM de Binnenvaart cascoverzekering aangepast. Danny Molenaar, programmamanager zero emissie bij TVM, vertelt meer over deze verzekering.

5 jan 2024

10 tips over brandpreventie in de binnenvaart

Regelmatig wordt Jaap Kriele, scheepsexpert bij TVM verzekeringen, geconfronteerd met de aangifte van brand aan boord. De schade kan gemakkelijk oplopen tot tienduizenden euro’s. Reden voor de scheepsverzekeraar aan te dringen op brandpreventie aan boord. Jaap geeft 10 tips om brand te voorkomen. 

13 jun 2023

Tjitte Pander: "Preventie is het sleutelwoord in de scheepvaart"

Scheepsschade is het grote schrikbeeld van iedere binnenvaartschipper. Mocht er onverhoopt toch averij zijn, dan kan TVM de pijn enigszins verzachten. Daartoe zetten wij vier van onze experts in om de omvang van de schade vast te stellen. Eén van hen is sinds kort Tjitte Pander (53), een man met maritiem bloed in de aderen. Hij ziet zichzelf als een ervaren allround deskundige. In dit artikel vertelt Tjitte over zijn ervaringen in de zeevaart, de meest voorkomende schades in de binnenvaart en hoe de wereld op het water in de loop der jaren is veranderd. 

16 mei 2023

VaarVeiligCheck van TVM: handige checklist voor binnenvaartschippers

Helaas blijkt uit schadecijfers en diverse studies dat menselijk falen verband houden met ruim 90 procent van de ongevallen. Hiervoor lanceert TVM een checklist voor binnenschippers.