TVM breidt dekking hoofdmotoren uit

Leestijd 2 minuten

1 mei 2018

Met een binnenvaart cascoverzekering heeft u in geval van schade aan de hoofdmotoren of keerkoppeling recht op een percentage van de vastgestelde schade. Dit vergoedingspercentage wordt o.m. bepaald op basis van ouderdom, omwentelingen en draaiuren van de hoofdmotor (art. 7.2.2). De eerste jaren valt een nieuwe motor in de categorie 100% vergoeding. Daarna daalt het vergoedingspercentage in 6 tot 8 jaar naar uiteindelijk 65%. U betaalt dan zelf de resterende 35% plus het vaste eigen risico. Bij een zware motorschade van een wat oudere motor kan uw eigen aandeel behoorlijk oplopen.

Hiervoor hebben we een uitbreiding op de dekking van de motorinstallatie ontwikkeld: U kunt bij hoofdmotorschade uw eigen aandeel nu meeverzekeren, waardoor de uitkering 100% is. Wel blijft het afgesproken vaste eigen risico van toepassing.

Wat kost deze uitbreiding? 

De premie is door ons vastgesteld op € 1,10 per kW van de hoofdmotor(en).

Welke eisen gelden?

Wij vragen om aantoonbaar goed onderhoud. Dat is eigenlijk vanzelfsprekend, u wilt immers uw schip en motoren in een uitstekende conditie houden. Hier hoort een goede documentatie en een regelmatige smeerolieanalyse bij. Wij kunnen u adviseren en helpen met ons machinekamerjournaal.

Is deze verzekering in tijd gelimiteerd?

De toepassing van de vervangingswaarde als maximum (art. 7.2.1) blijft van toepassing. Maar deze vervangingswaarde wordt bijvoorbeeld bij revisie en groot onderhoud naar boven aangepast. Op enig moment wordt deze waarde bepalend en wordt de uitbreiding van de dekking overbodig. Dit moment moeten wij samen bepalen, zodat u geen onnodige premie betaalt.

Hoe kunt u uw schadekosten nog meer beperken?

Motorschade, maar meer nog grote cascoschade, betekent stilliggen en verval van inkomsten. Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om naast de basis tijdverliesdekking een uitbreiding hierop af te sluiten, waardoor u bij langer stilliggen toch voldoende inkomsten heeft uit de tijdverliesverzekering.

Wilt u meer weten of wilt u deze uitgebreide dekking direct afsluiten? Neem dan gerust contact op met de afdeling Binnenvaart.

+31 (0)528 29 27 50
binnenvaart@tvm.nl