Overslaan en naar de inhoud gaan

Boerenprotesten in Europa: Goed voorbereid onderweg Stappenplan boerenprotesten in Europa

Door de boerenprotesten op verschillende wegen in Europa kunnen vervelende situaties ontstaan bij vervoer. Ook uw chauffeur kan hiermee te maken krijgen. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. En te weten wat u moet en kunt doen als het onderweg misgaat. U bent tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers. Met een stappenplan helpen wij u graag op weg.

Komt uw chauffeur onverwacht in een staking en loopt u vertraging op?

Laat uw chauffeur dan contact opnemen met de planning en neem vanuit de planning contact op met de opdrachtgever. Spreek ook af wat de opdrachtgever wil. Staat de vrachtwagen al muurvast of is het nog mogelijk om terug of om te rijden? Wat is de verwachting van de duur van het oponthoud? Afhankelijk van antwoorden kunnen de volgende stappen besloten worden.

Komt uw chauffeur onverwacht in een staking terecht en wordt de vrachtwagen belaagd?

Op zo’n moment gaat de eigen persoonlijke veiligheid voor. Zelf ingrijpen kan zeer grote risico’s met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om in zo’n situatie rustig te blijven en hulp in te roepen. Bel daarom 112. Laat het ingrijpen over aan het bevoegde gezag.

Contact opnemen met de planning

Laat uw chauffeur ook contact opnemen met de planning en zorg ervoor dat er ook contact wordt opgenomen met TVM assistance via +31 (0)528 29 29 11.
Is de staking aangekondigd en gebeurt bovenstaande?

Volg dan ons stappenplan (PDF)

preventiewijzer

Wat voor gevolgen heeft schade door de boerenprotesten voor uw verzekeringsdekking?

Voor de verzekeringsdekking geldt dat het afhankelijk is van wat u wel of niet heeft afgesloten bij TVM verzekeringen. Als u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met uw accountteam.