Overslaan en naar de inhoud gaan

Straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland

Als gevolg van sancties behoren Rusland en Wit-Rusland (Republiek Belarus) vanaf 1 juni 2023 niet meer tot het groene kaartsysteem. U bent straks niet meer verzekerd als u daar rijdt. Lees verder. 

26 juli 2022

Als gevolg van sancties behoren Rusland en Wit-Rusland (Republiek Belarus) vanaf 1 juni 2023 niet meer tot het groene kaartsysteem. U bent straks niet meer verzekerd als u daar rijdt.

In de polisvoorwaarden van de TVM motorrijtuigenverzekeringen is geregeld dat u verzekerd bent in de landen waarvoor uw Internationale Motorrijtuigenverzekeringskaart (groene kaart) geldig is. Als gevolg van sancties behoren Rusland en Wit-Rusland vanaf 1 juni 2023 niet meer tot het groene kaartsysteem. 

Deelname van Rusland en Wit-Rusland aan het groene kaart systeem eindigt 

Risico voor schade met of door een motorrijtuig in Rusland en Wit-Rusland verzekeren wij, omdat deze landen deel uitmaken van het groene kaart systeem. Door de sancties is het betalingsverkeer nu moeilijk geworden. De organisatie van de groene kaart (Council of Bureaux) heeft daarom besloten om de deelname van Rusland en Wit-Rusland te beëindigen vanaf 1 juni 2023. 

U bent straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland 

Het verzekeren van Rusland en Wit-Rusland is voor verzekeraars niet verplicht, omdat deze landen geen onderdeel zijn van de Europese Economische Ruimte (EER). 

Wij kiezen ervoor om vanaf 1 september 2022, voor nieuwe motorrijtuigen, geen dekking meer te bieden in Rusland en Wit-Rusland. Vanaf de prolongatiedatum van uw verzekering geldt dit voor al uw motorrijtuigen. 

In de polisvoorwaarden staat dat u verzekerd bent in de landen waarvoor uw Internationale Motorrijtuigenverzekeringskaart (groene kaart) geldig is. Rusland (RUS) en Wit-Rusland (BY) is vanaf 1 september doorgekruist, waardoor u in deze landen niet meer verzekerd bent . 

Gaat of moet u toch naar Rusland? 

Geef dit dan door aan uw contactpersoon. Samen kunnen wij kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij adviseren u dringend om niet onverzekerd in Rusland en Wit-Rusland te rijden. 

Heeft u vragen? 

Neem dan gerust contact op met uw contactpersoon.

Blijf op de hoogte via

www.tvm.nl/oekraine