Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolle ledenbijeenkomst van Coöperatie TVM U.A. 

Woensdag 19 april vond de ledenbijeenkomst van Coöperatie TVM U.A. plaats. Meer dan 100 leden waren aanwezig bij evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk.

Nijkerk, 19 april 2023

Woensdag 19 april vond de ledenbijeenkomst van Coöperatie TVM U.A. plaats. Meer dan 100 leden waren aanwezig bij evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk.

Start met de afdelingsvergadering 

De bijeenkomst werd afgetrapt met de Afdelingsvergadering voor zowel de Afdeling Logistiek en Transport als de Afdeling Beroepsvaart. Hier werden onze leden bijgepraat over de jaarrekening van 2022 en de actuele ontwikkelingen binnen TVM. Ook stonden de voordrachten voor de leden van de Ledenraad op de agenda. 

TVM op Woensdag: ‘Groen doen we samen’, over transport in transitie  

Na de Afdelingsvergadering gingen we tijdens TVM op Woensdag met leden in gesprek over de transitie richting een duurzamere toekomst. Waar de één nog moet beginnen aan deze reis, is een ander misschien al een tijdje onderweg.

Presentator Rick Nieman sprak hierover met transportondernemers, Jeroen Vaessen, general manager van Nijwa Zero en Jan Brakenhoff, algemeen directeur bij Brakenhoff BV Beverwijk. Ook ging hij in gesprek met zero-emissie expert Johnny Nijenhuis, Petrouschka Werther, directeur Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van IenW en Michel Verwoest, CEO van TVM. 
 

Ledenbijeenkomst

Johnny Nijenhuis:
‘Groen is het nieuwe goud’, daar is zero emissie expert Johnny Nijenhuis van overtuigd. “Het is niet de vraag of we de transitie gaan maken naar elektrische vrachtwagens, maar het is de vraag wanneer dit gaat zijn en wat ieders rol hierin is.”
 


Kennis delen aan ToekomstTafels 

TVM is van, voor en door leden. Daarom vervolgden we het gesprek met onze leden aan de ToekomstTafels. Dé manier om ervaringen te delen en te praten over de kansen en uitdagingen van de transitie. Naast het inhoudelijke programma was er ook voldoende tijd en ruimte om te netwerken. 

“De opgave waar de sector logistiek en transport voor staat is gigantisch en kan alleen gerealiseerd worden als alle stakeholders samenwerken om het doel te bereiken”, aldus Michel Verwoest. “Binnen de sector worden al flinke stappen gemaakt maar zien wij zeker ook een rol voor onszelf. Ik vond het dan ook prachtig om te zien dat tijdens de ledenvergadering zoveel ondernemers met elkaar in gesprek zijn gegaan om samen te onderzoeken hoe we met elkaar stappen kunnen maken naar een duurzamere toekomst voor de transportsector.” 

Naar alle nieuwsberichten