"Luisteren doe je ook met je ogen"

Leestijd 2 minuten
Johan hemmen manager preventie en risicobeheer | tvm verzekeringen
Johan Hemmen TVM manager Preventie en Risicobeheer
Bellen (0528) 29 29 30
Stuur een e-mail preventie@tvm.nl
  • linkedin

Johan Hemmen, manager preventie en risicobeheer bij TVM verzekeringen, benadrukt het belang van het herkennen, erkennen en het bespreekbaar maken van signalen van vermoeidheid en slaapproblematiek. Alert en adequaat kunnen reageren op situaties is van onderscheidend belang in het verkeer.

Johan Hemmen

Vitaal en scherp

Hemmen: “Daarvoor dien je vitaal en scherp te zijn. Er is in deze situatie een rol weggelegd voor werknemers én werkgevers. Werknemers moeten zich vrij genoeg voelen om het probleem aan te kaarten, maar daar is ook een rol weggelegd voor de werkgevers. Dit is een kans voor een goed gesprek vanuit de vraag: Hoe gaat het met je?

"Ga het echte gesprek aan met je werknemers"

Slaapproblemen kunnen een oorzaak zijn voor vermoeidheid, maar er kan ook een andere  aanleiding zijn. Wanneer er in de thuissituatie iets speelt, dan neem je dat mee naar je werk. Daarom is het van belang om het echte gesprek aan te gaan met je werknemers”. Hemmen stelt dat iedereen in de sector logistiek en transport gericht is op elke dag veilig thuiskomen en dat oog  voor elkaar hebben van groot belang is.

"Tijd om aandacht voor elkaar te hebben en signalen op te vangen"

“Vaak is de planner degene die de kans heeft om de chauffeur bij vertrek of binnenkomst in de ogen te kijken. Dus het is van belang om de hele keten mee te nemen in het oog hebben voor elkaar. Onze oproep is: Gun jezelf de tijd om aandacht voor elkaar te hebben en signalen op te vangen, want luisteren doe je ook met je ogen.”


Meer over de gevolgen van slaapstoornissen bij chauffeurs

Lees meer