Finalisten NK Veiligste Chauffeur naar Volvo Trucks in Göteborg

Leestijd 1 minuten

februari 2023- De finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2022 vielen allemaal in de prijzen. Volvo Trucks Nederland organiseerde voor hen 15 en 16 februari reis naar Göteburg, Zweden.

Rondleiding Volvo Trucks-fabriek

Na een reisdag die vooral in het teken stond van elkaar (nog) beter leren kennen, stond er een Volvo Trucks georiënteerde dag voor de boeg. De finalisten startten hun dag met een uitgebreide rondleiding in de Volvo Trucks-fabriek. Van de cabine tot aan de laatste moertjes in het carrosserie: het gehele assemblageproces kwam aan bod.

Volvo Experience Centre


Na de rondleiding volgde voor velen het hoogtepunt van de dag. Op het terrein van de Volvo Experience Centre mochten alle chauffeurs op een afgesloten circuit rijden in een zelf uit te kiezen Volvo-vrachtwagen. Van elektrische varianten tot een vrachtwagen volgeladen met 60 ton aan natte boomstammen. Voor velen was het een bijzondere ervaring om eens in andere vrachtwagens, grotere of kleinere, te rijden.

 

Deelnemers Volvo

Volvo Museum

Het slotakkoord van de dag was een bezoek aan het Volvo Museum. Van de eerste auto’s tot prototypes tot de eerste vrachtwagens en scheepsmotoren; de finalisten van het NK Veiligste Chauffeur konden hun ogen goed de kost geven.