Overslaan en naar de inhoud gaan

Wees extra alert tijdens donkere dagen

Tijdens de donkere maanden van het jaar bent u misschien extra druk om de vrachten en pakketten op tijd op de plaats van de bestemming te krijgen. Wij ontvangen in deze hectische periode dan ook weer meer meldingen over diefstal, pogingen tot diefstal en vandalisme. We zien in de laatste maanden van het jaar vooral een toename in het aantal gestolen koeltrailers. Wees dus extra alert als transportondernemer, planning en chauffeur. 

Controleer, bereid u voor en maak goede afspraken

De meldingen die we vooral binnen krijgen zijn:

  • Diefstal van koeltrailers, vooral in de laatste maanden van het jaar
  • Diefstal uit opleggers langs de snelweg en op onbewaakte parkeerplaatsen
  • Verduisterde zendingen via de digitale vrachtuitwisselingsbeurzen
  • Personen/bendes die ongevraagd op (transport)bedrijfsterreinen rondkijken
  • Vuurwerk en brand schade

Bescherm dus uw onderneming en eigendommen door voldoende toezicht en controle op uw terrein. Niet alleen voor diefstal maar ook voor oud en nieuw om de kans op schade door vuurwerk, brand en/of overlast te beperken. Ook is het juist tijdens deze drukte zeer belangrijk om opdrachten te controleren, voorbereiden van veilige ritten en afspraken maken met chauffeurs.

Lees hier onze tips waar u op kunt letten tijdens deze donkere dagen

Schade tijdens de laatste weken van het jaar

De laatste weken van het jaar zijn vaak momenten wanneer er meer kans is op diefstal en vandalisme. Denk aan vuurwerkoverlast en de kans op brand, onbewaakte geladen opleggers, onverlichte plekken op uw terrein of onvoldoende zicht op uw vracht of voertuigen. Voorkom schade tijdens de laatste dagen van het jaar.