Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de planner: manoeuvreerschades voorkomen

Als planner kunt u uw chauffeurs helpen om manoeuvreerschades te voorkomen. Tijd is een belangrijke factor waarbij chauffeurs te maken hebben met sterk wisselende omstandigheden, de druk is bij de chauffeurs hoog. Daarom is het als planning belangrijk om uw chauffeur(s) te helpen met bijvoorbeeld trainingen, handige routes, keuze van #appmomenten om manoeuvreerschades te voorkomen. 

Manoeuvreerschades | tvm verzekeringen

Tips voor de planning om manoeuvreerschades te voorkomen

- Kennis in huis
Zorg dat u precies weet welke chauffeurs u met welk materiaal kunt wegsturen en wie daar wellicht minder ervaring mee heeft.

- Train uw medewerkers
Zet mentorchauffeurs in voor extra training en instructie bij wie en waar nodig. Bekijk hier onze trainingen

- Denk mee

  • Laat chauffeurs bij voorkeur rijden met een voertuig/combinatie waarmee ze bekend zijn. Lukt dit niet, pas dan de rit/route/tijd hier indien mogelijk op aan. (lastige adressen, binnensteden etc.).
  • Een chauffeur die meldt dat hij ergens niet kan komen is niet geholpen met een opmerking dat “al” zijn collega’s daar anders wél gewoon kunnen komen…. Luister goed naar de argumenten, beoordeel de beschreven situatie zorgvuldig en geef vervolgens instructie wat te doen.

- Bewaar de rust: beperk de tijdsdruk
Zorg dat chauffeur even de gelegenheid krijgt zich “eigen” te maken met een onbekend voertuig/ andere combinatie en informeer hem tijdig hierover (bewaar rust en neem tijdsdruk zoveel mogelijk weg).

- Vraag de opdrachtgever om de loslocatie
Vraag een opdrachtgever de feitelijke loslocatie op te geven, i.p.v. alleen het adres, om te voorkomen dat een chauffeur in eerste instantie aan de verkeerde kant van het pand staat.

- Veilig onderweg: kies je #APPMOMENT
Dringende berichten altijd telefonisch doorgeven, NOOIT via tekstberichten, mail of whatsapp, dit werkt het lezen/bedienen van mobiele apparaten door chauffeurs tijdens het rijden in de hand. Lees meer over tips voor veilig onderweg. Laten we samen telefoongebruik achter het stuur terugdringen. Pak je #APPMOMENT.