Finale NK Veiligste Chauffeur nadert ontknoping

Leestijd 2 minuten

30 mei 2018

De allereerste editie van het NK Veiligste Chauffeur nadert z’n ontknoping. Op zaterdag 9 juni vindt op de Automotive Campus in Helmond de landelijke finale plaats, waarbij de tien veiligste chauffeurs van Nederland zullen strijden om de felbegeerde titel.

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag.

In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. De competitie begon begin maart met een online kennisfase. De beste honderd chauffeurs streden vervolgens op 21 april tijdens de halve finale in Beesd om de tien startbewijzen voor de finale.

Bij deze finale op 9 juni in Helmond staat vooral de praktijk centraal. Chauffeurs zullen via tal van oefeningen worden getest op hun kennis en vaardigheden als beroepschauffeur.

De hoofdprijs van het NK veiligste chauffeur is – behalve de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen – een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten.

De tien finalisten van het NK Veiligste Chauffeur zijn:

  1. Edso Sluijsmans (Deurne)
  2. Jan Vos (Meteren)
  3. Martijn Klink (Meppel)
  4. Vincent ten Zijthof (Heeten)
  5. Dinant Mombarg ((Lochem)
  6. Johannes Ritsma (Surhuisterveen)
  7. Nathaly Bol (Klazienaveen)
  8. Hans Thijssen (Haps)
  9. Martin Kolff (Goedereede)
  10. Corné Lauwers (Alphen, NB)


De toegang tot het evenement is vrij. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De chauffeurs beginnen de competitie vanaf half negen met een BBS-praktijkoefening. Het officiële openingswoord wordt om 10.00 uur gedaan door NK-ambassadrice Laurien Verstraten.

Overigens vinden in het kader van de Dutch Technology Week diezelfde dag nog tal van andere activiteiten plaats op de Automotive Campus die zonder uitzondering een link hebben met transport. Deelnemende bedrijven zijn onder andere InMotion, Fontys, Altran, Summa, Innovam, VDL, Team Fast, Tass, TNO, Specs, Truckplatooning NXP/TNO, LightYear, RWS, WaterstofNet, Microbittafel, VR fiets, Tuecomotive, Solar Team, Defensie, Vialis.