Heeft u uw vaartuig voldoende beveiligd?

Leestijd 1 minuten

5 april 2018

Voor uw vaartuig en de accessoires gelden verschillende beveiligingseisen. De meest voorkomende eisen zetten we voor u op een rij.

Heeft u een boottrailer?

De boottrailer met of zonder de verzekerde boot is alleen verzekerd als deze is beveiligd door een goedgekeurde wielklem en een goedgekeurd disselslot.

Heeft uw boot een buitenboordmotor?

U moet uw buitenboordmotor beveiligen met een gecertificeerd slot. Hieronder wordt verstaan een SCM goedgekeurd buitenboordmotorslot voor spindel of bout/moer bevestiging op de spiegel van een boot gemonteerd.

Heeft uw boot een hekaandrijving?

Een staartstukslot moet geplaatst worden. Hiermee bedoelen wij een moerslot. Deze vervangt één van de bevestigingsmoeren van de hekaandrijving.

Heeft u een volgboot, open toerboot, rubberboot, sloep of snel varende open motorboot?

In het geval van open vaartuigen, moet u de boot verankeren met een ketting van gehard staal of een staalkabel met een dikte van tenminste 10 millimeter. Ook moet het met een ART slot verbonden worden aan een vast punt aan de wal, wanneer:

  • De boot niet binnen direct toezicht (van verzekerde of andere belanghebbende) is geplaatst of;
  • De boot niet in een goed afgesloten ruimte is geplaatst.

Een ruimte die is afgesloten met een dekzeil of kuiptent, wordt niet als een goed afgesloten ruimte beschouwd.

Als u nog niet beschikt over de juiste sloten, kunt u deze bestellen via de website van www.watersportbeveiliging.com. Met uw polisnummer van de TVM bootverzekering ontvangt u 10% korting.