Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting De Wieker Meule in De Wijk

Door onder andere de donatie van de TVM foundation kan noodzakelijke investering plaatsvinden, waardoor De Wieker Meule weer jarenlang geschikt is om als levend monument in het centrum van De Wijk te functioneren. Een deel van het houtwerk en de molenzeilen worden vervangen.

15 juni 2018

“De Wieker Meule” dateert uit 1764 en heeft een gevlucht van 22,5 meter. In 1829 kocht Jacob Schiphorst Haalweide de molen en liet hem vervolgens in De Wijk als stellingmolen herbouwen. Onlangs werd het 250 jarig jubileum van de Meule op feestelijk wijze gevierd.

Centrale middelpunt 
De molen is het centrale middelpunt van het dorp de Wijk. Diverse activiteiten spelen zich af voor, en rondom De Meule. Het is vaak een geliefde plek voor een (foto)shoot. Niet voor niets wordt De Wieker Meule vaak omschreven als ‘De trots van De Wiek’. In de molen op de begane grond zijn tevens het Toeristisch Info Punt (TIP De Wijk) en de Historische Vereniging De Wijk/Koekange gehuisvest. Door onder andere de donatie van de TVM foundation kan noodzakelijke investering plaatsvinden, waardoor De Wieker Meule weer jarenlang geschikt is om als levend monument in het centrum van De Wijk te functioneren. Een deel van het houtwerk en de molenzeilen worden vervangen.

Website: www.dewiekermeule.nl

Stichting De Wieker Meule in De Wijk