Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking van TVM foundation-cheque tijdens jubileumviering LVBHB

Den Haag - Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), vond een bijzondere gebeurtenis plaats. Nico Stam van de TVM foundation overhandigde een cheque van €6.000 aan de LVBHB, bestemd voor de aanschaf van de grote BelevenisTafel aan boord van het historische schip Terra Nova.

Jubileumjaar LVBHB

De LVBHB, opgericht in 1974, zet zich in voor het behoud van oude bedrijfsvaartuigen en de bijbehorende ambachten. Met circa 2.000 leden, waarvan 1.720 nog een goed varend historisch schip bezitten, is de LVBHB de grootste organisatie in Nederland voor het behoud van varend maritiem erfgoed. De officiële opening van het jubileumjaar vond plaats op 23 mei 2024 aan de Dunne Bierkade in Den Haag. Maar liefst 60 nostalgische schepen van verschillende types waren naar de Hofstad gevaren.

"Geweldig dat de historie van de binnenvaart zo goed zichtbaar wordt gemaakt"

Tijdens deze feestelijke dag werd door Nico Stam van de TVM foundation de cheque overhandigd. “Ik ben ook schipper-ondernemer in de binnenvaart geweest. Geweldig dat de historie van de binnenvaart zo goed zichtbaar wordt gemaakt,” zei Nico Stam tijdens de overhandiging.

De BelevenisTafel, waarvoor de TVM foundation de cheque schonk, is een dynamische tafel die de historie van de nautiek en scheepsbouw vastlegt. Het publiek krijgt hiermee brede informatie in beelden te zien, zoals de verschillende types historische bedrijfsvaartuigen en de ladingen die zij vervoerden.

"Ik merkte bij TVM meteen de sterke verbondenheid met de binnenvaart"

Martin van Dijk van de Funding werkgroep bedankte Nico Stam en de TVM foundation voor hun genereuze ondersteuning. “In het eerste telefoongesprek met TVM was er direct een enthousiaste reactie over het initiatief van de BelevenisTafel. Ik merkte meteen de sterke verbondenheid van TVM met de binnenvaart.”

Uitreiking cheque TVM foundation
                                                                                                                       

Nico Stam overhandigde de cheque namens de TVM foundation aan de LVBHB. (Foto: Daniel Schonewille)