Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bestelauto voor maaltijdvoorziening Gasselte; ‘zelfs met een achteruitkijkcamera’

Vrolijke gezichten bij MFC De Spil in Gasselternijveen. Daar is namelijk de nieuwe bestelauto van de Stichting Maaltijdvoorziening Gasselte e.o. officieel in gebruik genomen.

21 augustus 2020

Vrolijke gezichten bij MFC De Spil in Gasselternijveen. Daar is namelijk de nieuwe bestelauto van de Stichting Maaltijdvoorziening Gasselte e.o. officieel in gebruik genomen. De bestelauto is aangeschaft dankzij een bijdrage van o.a. de TVM Foundation - de aanvraag is ingediend door Sipma Transport. De oude bestelwagen was na 9 jaar trouwe dienst en 60.000 kilometer op de teller aan vervanging toe.

Bijna 40 adressen
Op maandag, woensdag en vrijdag - ook op feestdagen - worden voor twaalf uur 's middags gezonde koel-verse maaltijden aan huis bezorgd bij bijna 40 vooral ouderen in de dorpen Gasselte, Kostvlies, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten en Gieterveen. Bovendien kunnen in overleg met diëtisten maaltijden op maat geleverd worden.

Sociale controle
"De maaltijden worden bezorgd door een groep enthousiaste vrijwilligers, die ook een stukje sociale controle voor hun rekening nemen", vertelt Wilma Oost. "Vooral nu tijdens de coronacrisis ouderen minder bezoek ontvangen, houden we een extra oogje in het zeil. En indien mogelijk doen we ook wel eens kleine klusjes. Dat varieert van de klok op de goede tijd zetten tot urine naar de huisarts brengen."

Achteruitkijkcamera
De bestuursleden en de vrijwilligers van Stichting Maaltijdvoorziening Gasselte e.o. glunderen van oor tot oor. Zo blij zijn ze met de nieuwe aanwinst. "En terecht", benadrukt Wilma Oost. "Het is een plaatje. We hebben nu zelfs de beschikking over een achteruitkijkcamera."

TVM foundation | tvm verzekeringen

Op de foto: Jolanda Metselaar (TVM foundation) overhandigt de symbolische cheque aan Wilma Oost (voorzitter Stichting maaltijdvoorziening Gasselte)