Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur Remco Kompier wint TVM Award Ridder 2021

Remco Kompier (41) uit Nieuwegein heeft de TVM Award Ridder 2021 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur viel deze eer ten beurt vanwege een heldhaftige actie in maart dit jaar op de A28 ter hoogte van Nijkerk. 

16 september 2021

Remco Kompier (41) uit Nieuwegein heeft de TVM Award Ridder 2021 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur, werkzaam voor transportbedrijf Van der Wal, viel deze eer ten beurt vanwege een heldhaftige actie die hij in maart dit jaar op de A28 ter hoogte van Nijkerk verrichtte. 

Marco Kompier Kompier zag op de bewuste dag in maart vanuit zijn cabine twee auto’s op elkaar botsen. Eén van de auto’s kwam in een naastgelegen sloot terecht. Kompier reageerde razendsnel. Hij bedacht zich geen moment en sprong het koude water in om de twee mensen in de auto te redden. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto klimmen. Hij haalde de man die vastzat in de auto met een uiterste krachtinspanning uit het water. 

Vanwege deze reddingsactie werd Kompier door meerdere mensen genomineerd voor de TVM Award Ridder 2021. Deze prijs is bestemd voor een vrachtwagenchauffeur (m/v) die iets bijzonders heeft gepresteerd op het gebied van verkeersveiligheid. De jury voor Ridder 2021 bestaat uit vijf collega-beroepschauffeurs, die zich als ambassadeurs aan de TVM Awards hebben verbonden. Johannes Ritsma, winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2018, is de juryvoorzitter. Kompier ontvangt tijdens de finaledag van de TVM Awards op zaterdag 25 september op het TT Circuit in Assen de bronzen TVM Award uit handen van Hélène Hendriks in haar rol als ambassadrice van de TVM Awards.

Remco Kompier is uiterst verguld met de TVM Award Ridder 2021. “Ik heb gedaan wat ik dacht dat goed was”, aldus Kompier, die tegelijkertijd een oproep doet aan al zijn chauffeurscollega’s. “Wij, chauffeurs, werken constant in riskant gebied, waar ongelukken plaatsvinden. Wees alert op elk moment. Wij kunnen het verschil maken, al is het alleen maar door snel de hulpdiensten in te schakelen.”

Juryvoorzitter Johannes Ritsma: “Remco heeft met gevaar voor zijn eigen veiligheid iemand uit de auto gehaald. Ondanks dat hij bekend was met dit risico, deed hij het toch. In mijn beleving ben je dan echt een held.”

TVM Awards

De TVM Awards zijn een initiatief van TVM verzekeringen en heeft als primaire doelstelling het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage te leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. De TVM Awards kent drie pijlers: het NK Veiligste Chauffeur, Ridder en Veilig Transport. 

Het initiatief van TVM wordt ondersteund door acht betrokken partners: Volvo Trucks Nederland, Continental Benelux, Van Eijck Groep, BP, Advance Groep, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en STL.

Kom je ook theezetten met een vrachtwagen?

Op 25 september vindt de finaledag van het NK Veiligste Chauffeur plaats. Naast de finale is er een compleet programma voor jong en oud. Zo kunt u een kijkje achter de schermen nemen tijdens de rondleiding op het TT Circuit, oefenen in een simulator of bijvoorbeeld uw ogen op laten meten! Ook kunt u meedoen aan de populaire '#teabagchallenge'. We richten er op het TT Circuit in Assen een speciaal parcours voor in. Wit u erbij zijn of/en laten zien dat u kunt manoeuvreren als de beste?

Meld je dan hier aan