Dit kun je van een stage verwachten bij TVM

Leestijd 5 minuten

Een jaar geleden begon Dyan Hospers met haar stage bij TVM. De stage is al een poosje afgelopen, maar ze heeft de deuren van TVM nog niet achter haar dichtgetrokken. Sterker nog, Dyan heeft haar stage omgezet in een functie op de hr-afdeling. Ze combineert haar laatste studiejaar nu met een baan bij TVM. Een beter voorbeeld van doorstromen kunnen we niet bedenken. Daarom gaan we met Dyan in gesprek over stage lopen bij TVM en hoe ze nu op haar beurt nieuwe stagiaires helpt. 

Dyan HospersIn een jaar kan veel veranderen

“Het is deze week precies een jaar geleden dat ik begon met mijn stage bij TVM”, begint Dyan haar verhaal. “En in juli heb ik mijn eerste contract ondertekend. Dat had ik eerst ook niet verwacht. Nu werk ik 28 uur per week bij TVM en voor colleges ga ik nog naar het Windesheim in Zwolle. Met school heb ik een speciale regeling getroffen voor mijn laatste jaar. Op woensdagmiddag en donderdag ben ik op het Windesheim, want ik wil mijn diploma natuurlijk nog wel halen.”

Een stage met binding

“Hiervoor liep ik al stage bij Avebe. Dat was helaas tijdens de pandemie, waardoor ik veel vanuit huis werkte. Daardoor kreeg ik weinig binding met het team en de afdeling waar ik werkte. Dat wilde ik graag opnieuw doen binnen een grote organisatie. Ik dacht: ‘waar werken meer dan 300 medewerkers en hebben ze een hr-afdeling?’ Zo kwam ik uiteindelijk bij TVM terecht.”  

Mijn mening telt

De stage liep uiteindelijk anders dan Dyan vooraf had gedacht. “Voordat ik begon met mijn stage, dacht ik eerst dat de mensen me zouden zien als starter. Ik verving een andere stagiair en dacht die rol een-op-een over te nemen. Dat was niet het geval. Ik kreeg de eigen verantwoordelijkheid om taken op mij te nemen en collega’s vroegen om mijn mening. Ik bleef mijn ding doen en een paar maanden later kreeg ik een contract aangeboden.”

"Ik dacht: ‘waar werken meer dan 300 medewerkers en hebben ze een hr-afdeling?’ Zo kwam ik uiteindelijk bij TVM terecht.”  

Van stage naar baan

We vroegen Dyan of ze verschil merkt tussen haar tijd als stagiair en nu als werknemer. En dat zorgt voor een verdeeld antwoord. “Ik merk geen verschil in hoe de mensen tegen mij doen. Het is niet alsof mensen ineens denken: ‘o, ze is nu medewerker.’ Het verschil zit hem meer in de werkzaamheden.” 

“Tijdens mijn stage hield ik me meer bezig met werving, selectie en recruitment. In dienst begon ik ook nog met deze werkzaamheden. Toen vertrok er iemand binnen hr en werd ik gevraagd of ik die stap wilde maken. En dat was best wel snel!” 

Daar is de volgende lichting alweer

Elk semester verwelkomt TVM nieuwe stagiaires, verspreid door de hele organisatie. Zo’n halfjaar vliegt voorbij. “Uit mijn hoofd starten nu zeven stagiaires bij TVM”, vertelt Dyan. “Ze beginnen allemaal wat gespreid van elkaar aan hun werkzaamheden. Een stagiair komt vanuit de IT Hub in Hoogeveen. Die werkt aan een eigen opdracht binnen de organisatie.”

"Ik kreeg de eigen verantwoordelijkheid om taken op mij te nemen en collega’s vroegen om mijn mening. Ik bleef mijn ding doen en een paar maanden later kreeg ik een contract aangeboden.”

“Daarnaast hebben we twee stagiaires op hr, een op accounting & reporting en een stagiair bij CSI. Ze gaan geen moorden oplossen, hoor. Bij CSI krijgen ze bijvoorbeeld te maken met de sanctiewetgeving. Ze ondersteunen klantteams binnen TVM en houden zich bezig met preventie. Als laatste start nog een stagiair bij business analytics.”

Wat kunnen nieuwe stagiaires verwachten bij TVM?

“Alle stagiaires die nu beginnen bij TVM kunnen in ieder geval een leuke tijd verwachten. Er wordt echt gekeken naar wat je leuk vindt, waar je kansen liggen en waar je kracht uithaalt. TVM is alles behalve een stoffig verzekeringskantoor. Het is hier dynamisch, divers en uniek. Daar kom je gaandeweg wel achter.”

Volgend semester ook stage lopen bij TVM? Klik hier en lees meer.