Overslaan en naar de inhoud gaan

Ageeth Bakker en Gina Wielink in Raad van Commissarissen TVM verzekeringen

Ageeth Bakker, CFRO Bovemij, en Gina Wielink, Financieel Directeur Oegema Transport, treden per 1 mei 2024 toe tot de Raad van Commissarissen van TVM verzekeringen. 

Opvolging in de Raad van Commissarissen

Ageeth Bakker (53) volgt drs. Carin Gorter RA op. Carin Gorter was sinds 2014 lid van de RvC van TVM verzekeringen. Gina Wielink (56) volgt drs. Tjebbe Nabuurs op. Tjebbe Nabuurs was sinds 2016 lid van de RvC van TVM verzekeringen.

Ervaring en visie van Ageeth Bakker

Ageeth Bakker heeft net als haar voorganger veel kennis van de financiële sector. Daarnaast is ze een ervaren bestuurder in de verzekeringswereld door haar werkervaring bij onder andere verschillende verzekeringsmerken van Achmea. Bakker: "In mijn werkzame leven werk ik al geruime tijd in de wereld van Schadeverzekeringen, met name op het vlak van financiën en risicomanagement. Daarbij heb ik een voorkeur om mijn bijdrage te leveren aan ondernemingen met een coöperatief karakter. Dit komt samen in mijn rol als commissaris bij TVM. In deze rol kan ik samen met mijn collega’s TVM verder helpen. Ik kijk uit naar een constructieve samenwerking." 

Visie en focus van Gina Wielink

Gina Wielink is net als haar voorganger werkzaam in de sector logistiek en transport. Sinds 2000 is ze Financieel Directeur bij Oegema Transport uit Dedemsvaart. Ze heeft uitstekende kennis op het gebied van financiën en heeft daarnaast jarenlange ervaring in de sector en kennis van de ontwikkelingen die er spelen. Wielink: “Ik zal met de bril van verzekerden kijken naar de voornemens en ontwikkelingen van TVM. Mijn focus ligt op de transitie naar een duurzamere samenleving, waarin ook TVM mijns inziens een rol in kan spelen.”

Reactie van Rien Nagel, Voorzitter RvC

Rien Nagel, voorzitter Raad van Commissarissen TVM verzekeringen: “Met Ageeth Bakker krijgen we een topbestuurder met veel ervaring bij verschillende verzekeraars. Dat kwalificeert haar bij uitstek om binnen de RvC de Audit- en Risicocommissie te gaan leiden. Gina Wielink beheert al vele jaren onder andere de portefeuilles Financiën en HRM bij een groot familiebedrijf van één van onze toonaangevende leden. Vanuit die brede achtergrond verwachten wij dat ze de leefwereld van onze achterban goed in zal kunnen brengen in onze RvC. We zien uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s. We danken Carin Gorter en Tjebbe Nabuurs voor hun jarenlange inzet en waardevolle inbreng in de Raad van Commissarissen van TVM.”

Samenstelling van de Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van TVM verzekeringen kent per 1 mei 2024 de volgende samenstelling: Rien Nagel (voorzitter), Peter Appel, Tom Kliphuis, Gina Wielink en Ageeth Bakker.