Overslaan en naar de inhoud gaan

Wees alert op verdachte schadeclaims

In de afgelopen maanden ontvangt onze afdeling Speciale Zaken steeds vaker meldingen waarin relaties aansprakelijk worden gesteld voor een aanrijding, terwijl deze niet heeft plaatsgevonden. We informeren u hier graag over.

In de afgelopen maanden ontvangt onze afdeling Speciale Zaken steeds vaker meldingen waarin relaties aansprakelijk worden gesteld voor een aanrijding, terwijl deze niet heeft plaatsgevonden. 

Wat speelt er?

Een vrachtwagen van onze relatie zou schade hebben toegebracht aan de spiegel van een personenauto. De schade is beperkt. De tegenpartij wenst het op een pragmatische manier te regelen, zonder tussenkomst van de verzekeraar. De gemelde schades vallen binnen het eigen risico. We begrijpen dat onze relatie daarom de ‘tegenpartij’ soms gewoon betaalt.

Wat is de werkwijze?

Vermoedelijk staan er personen op een bepaalde locatie om te kijken welke vrachtwagens er passeren. Hierna wordt op basis van kenteken en bedrijfsnamen/logo’s contact gezocht met het transportbedrijf. Tot nu toe komen de bij ons binnengekomen meldingen uit de regio Nijmegen, in de omgeving van industrieterrein Bijsterhuizen.
 

Helpt u mee deze fraude aan te pakken?

Wees alert op dit soort claims en breng ook uw wagenparkbeheerder(s) op de hoogte. Heeft u een verdachte claim ontvangen of vermoedt u misbruik? We adviseren u om terughoudend om te gaan met directe uitbetaling. En om aangifte te doen bij de politie. Graag ontvangen we deze meldingen ook via specialezaken@tvm.nl. Vermeld bij uw melding de locatie, datum en het schadebeeld en stuur eventueel foto’s en correspondentie mee.