Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor | tvm verzekeringen

NLtruckkartel behaalt overwinning

28 jul 2022
Op 27 juli heeft de rechtbank Amsterdam in de ‘eerste golf’ zaken uitspraak gedaan over de ontvankelijkheid van NLtruckkartel, de rechtsgeldigheid van de cessie-overeenkomsten van NLtruckkartel en het toepasselijk recht op de vorderingen. De rechtbank wees alle verweren van de truckfabrikanten af.

Update rechtszaak NLTruckkartel tegen fabrikanten

27 mei 2021
Een belangrijke uitspraak in de rechtszaak van NLTruckkartel (TVM, TLN, advocatenkantoor Hausfeld en alle aangesloten transportbedrijven): De rechter in Amsterdam heeft op 12 mei het verweer van de truckfabrikanten verworpen. Hiermee is de weg vrij voor de claim van de gedupeerde transportbedrijven.

In mei 1e uitspraak in truckkartel zaak

29 apr 2021
Op 12 mei wordt de 1e uitspraak verwacht in de procedure die gedupeerden hebben aangespannen tegen de truckfabrikanten die in strijd met de Europese mededingingsregels verboden prijsafspraken hebben gemaakt.

Dagvaardingen tegen fabrikanten vanwege truckkartel

26 sep 2019
TVM verzekeringen zet zich met andere partijen in om truckkartel-gedupeerden bij te staan. Vrachtwagenfabrikanten profiteerden jarenlang van verboden prijsafspraken.