Nieuws & actualiteit

Hieronder vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van logistiek, transport, scheepvaart, preventie, verzekeringen en TVM.

kantoor 60 jaar TVM

Filter nieuws

11 nieuws

22 feb 2023

Controleer uw NL Truckkartel-dossier

Op 7 februari 2023 heeft de Engelse Competition Appeal Tribunal geoordeeld dat truckfabrikant DAF aansprakelijk is voor hun deelname aan het vrachtwagenkartel. Daardoor moet DAF aan Royal Mail en British Telecom een schadevergoeding betalen. Deze uitspraak kan betekenen dat de kans op onderhandelingen met DAF over Nederlandse gedupeerden stijgt. Controleer uw NL Truckkartel-dossier en vul aan voor 31 maart 2023.

28 jul 2022

NLtruckkartel behaalt overwinning

Op 27 juli heeft de rechtbank Amsterdam in de ‘eerste golf’ zaken uitspraak gedaan over de ontvankelijkheid van NLtruckkartel, de rechtsgeldigheid van de cessie-overeenkomsten van NLtruckkartel en het toepasselijk recht op de vorderingen. De rechtbank wees alle verweren van de truckfabrikanten af.

27 mei 2021

Update rechtszaak NLTruckkartel tegen fabrikanten

Een belangrijke uitspraak in de rechtszaak van NLTruckkartel (TVM, TLN, advocatenkantoor Hausfeld en alle aangesloten transportbedrijven): De rechter in Amsterdam heeft op 12 mei het verweer van de truckfabrikanten verworpen. Hiermee is de weg vrij voor de claim van de gedupeerde transportbedrijven.

29 apr 2021

In mei 1e uitspraak in truckkartel zaak

Op 12 mei wordt de 1e uitspraak verwacht in de procedure die gedupeerden hebben aangespannen tegen de truckfabrikanten die in strijd met de Europese mededingingsregels verboden prijsafspraken hebben gemaakt.