Menu

Meer investeringen in transportveiligheid

Als marktleider in transportverzekeringen in Nederland en België gaat de komende jaren geïnvesteerd worden in de veiligheid van de transportsector. 

vrijdag 26 september 2014

HOOGEVEEN | TVM verzekeringen gaat haar sponsorinvesteringen de komende jaren concentreren op het veiliger maken van het vrachttransport over de weg en het water in Nederland en België. De aftrap is zaterdag 27 september in Nijkerk in aanwezigheid van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.

TVM is na het grotendeels stoppen met sportsponsoring een nieuwe koers gaan varen. Als marktleider in transportverzekeringen in Nederland en België gaat de komende jaren geïnvesteerd worden in de veiligheid van de transportsector. Als coöperatie, samen met leden, brancheorganisaties, kennisinstellingen en overheid zet TVM verzekeringen ambitieus in bij het realiseren van de doelstelling om Nederland en België tot de veiligste transportlanden van Europa te maken. CEO Arjan Bos: “Nederland en België staan in Europa al aan de top als het gaat om transportveiligheid en die positie willen we gaan versterken. Het doel is dat vervoerders die bij TVM verzekerd zijn tot de veiligste van Europa gaan behoren. We willen die ambitieuze doelstellingen ook gaan omzetten in concrete daden. Samen met kenniscentra, politiek, maar vooral ook met chauffeurs en zakelijke relaties willen wij van de veiligheid een speerpunt maken. Om zo samen bij te dragen aan een veiligere samenleving en een nog sterker imago van de vervoerders.”

Dag van Veilig Transport  | Ridders van de Weg

TVM verzekeringen roept in het kader van deze nieuwe ingeslagen weg daarom de laatste zaterdag van september uit tot de Dag van Veilig Transport. Deze dag wordt gekoppeld aan de Ridders van de Weg-manifestatie, al ruim 40 jaar een traditie in de transportwereld. Op deze dag ontvangen chauffeurs die 3, 5, 10 of zelfs 20 jaar aaneengesloten schadevrij hebben gereden een insigne. CEO Arjan Bos: “Het moet de komende maanden duidelijk worden hoe we onze plannen verder concreet gaan invullen. We kijken naar veiliger gedrag van chauffeurs, maar ook naar de beveiliging van ladingen. We gaan in ieder geval nog meer onze kennis delen, onderzoek doen en trainingen, tools en advies aanbieden aan onze leden om de veiligheid van de mens, de auto en de lading te verbeteren. En daar trappen we bij de komende editie van de Ridders van de Weg mee af, door op die dag naast de chauffeurs in het zonnetje te zetten hen ook een inhoudelijk programma te bieden dat hen helpt nog veiliger te rijden. Dat doen we door onze leden, de transportondernemers, chauffeurs in contact te brengen met stakeholders, wetenschappers en politici die hun kennis over transportveiligheid zullen delen tijdens de Dag van Veilig Transport.”

TVM verzekeringen denkt dat investeren op transportveiligheid ook een positief effect zal hebben op het imago van de transportbranche, een van economisch belangrijkste sectoren in Nederland. CEO Arjan Bos: “Natuurlijk zijn er wel eens incidenten onderweg. Files door pech met vrachtwagens bijvoorbeeld, maar incidenten mogen niet de toon gaan zetten. Meer dan 90% van het materieel en de chauffeurs in Nederland en België voldoen aan de allerhoogste eisen. Chauffeurs zijn goed opgeleid en specialisten op de weg. Dat zal ook onze boodschap zijn de komende jaren als we veel energie gaan steken in het veiliger maken van het transport over weg en water.”