Menu

Nieuwe Arbowet per 1 juli 2017

Meer aandacht voor preventie in de nieuwe arbowet.

woensdag 31 mei 2017

De overheid heeft besloten om per 1 juli 2017 de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in te laten gaan. TVM diensten B.V. handelt al direct in lijn met de vernieuwde wet. Per 1 januari 2018 ontvangen de bestaande relaties een nieuw contract dat aansluit bij de nieuwe Arbowet.

Wat verandert er?

Met deze vernieuwde wet komt er meer aandacht voor preventie. Ook worden werkgevers en medewerkers meer betrokken. De Ondernemingsraad en/of Medewerkersvertegenwoordiging krijgt bijvoorbeeld instemmingsrecht bij de keuze van de preventiemedewerker. Bovendien wordt de rol van deze medewerker belangrijker. De randvoorwaarden van het handelen van de bedrijfsarts verbeteren. Er komt ook meer aandacht voor beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten. TVM informeert u graag over de wijzigingen in de vernieuwde Arbowet. Op tvm.nl/verzuimmanagement vindt u een uitgebreide toelichting.

Verzuimmanagement

Verzuimmanagement is onderdeel van het TVM MedewerkerTotaal-pakket. Met dit pakket kunt u risico’s rondom het verzuim van uw medewerkers afdekken. Hierbij komt niet alleen verzuim, maar ook het verlagen van arbeidsrisico’s en het bevorderen van de gezondheid van medewerkers aan de orde.
De vernieuwde wet gaat per 1 juli aanstaande in. TVM diensten B.V. handelt al direct in lijn met de vernieuwde wet. Per 1 januari 2018 ontvangen de bestaande relaties een nieuw contract dat aansluit bij de nieuwe Arbowet.

Meer informatie?

Kijk op www.tvm.nl/verzuimmanagement voor meer informatie over de wetswijziging en hoe u uw bedrijf hierop kunt voorbereiden.