Menu

Lokaalvereniging Nijemirdum ontvangt donatie TVM foundation

Nijemirdum - Op vrijdag 23 april reikte bestuurslid Dirk Jan Klein Essink van de TVM foundation samen met voormalig schaatscoach Renate Groenewold een cheque uit van € 3.000 aan Lokaalvereniging Nijemirdum.

donderdag 23 april 2015

Nijemirdum - Op vrijdag 23 april reikte bestuurslid Dirk Jan Klein Essink van de TVM foundation samen met voormalig schaatscoach Renate Groenewold een cheque uit van € 3.000 aan Lokaalvereniging Nijemirdum. De cheque werd in ontvangst genomen door het Bestuur van de Stichting. Mede door deze ondersteuning is de grote zaal van het dorpshuis gerenoveerd.
 
Aanvrager van de donatie was Yde Groenhof van Transportbedrijf E. Groenhof, een bedrijf dat al sinds de oprichting van TVM in 1962 lid is. De heer Groenhof zit tevens in het bestuur van het dorpshuis: “We zijn erg blij met de donatie van de TVM foundation. Het is mooi dat TVM destijds deze stichting heeft opgericht. Zo kunnen wij als dorpshuis investeren in voorzieningen om eigentijds te blijven en hier diverse groepen te blijven ontvangen”.
 
Bestuurslid Hendrik Postma vertelt: “Ons dorpshuis heeft een belangrijke functie in de gemeenschap van Nijemirdum en omstreken. Samen met vrijwilligers hebben we de grote zaal aangepakt. Het plafond is vervangen, net als de vloer. En we hebben verschillende acties georganiseerd in onze gemeenschap zelf, zoals een rommelmarkt en bingo om geld binnen te halen. Met de donatie van de TVM foundation werd het plaatje financieel rond,”aldus de heer Postma.

Renate Groenewold, voormalig schaatsster bij de TVM schaatsploeg, bood mede namens de TVM foundation de cheque aan. Voorafgaand aan de uitreiking verzorgde zij een zeer dynamische sportclinic bij het dorpshuis, speciaal voor de kinderen van basisschool De Stapstien.

De coöperatie TVM (verzekeraar van vervoer over weg, water en automotive branche) gevestigd in Hoogeveen, reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de regio verbeteren.

Een overzicht van donaties en initiatieven én meer informatie over de TVM foundation vindt u op www.tvmfoundation.nl

Bijschrift bij foto;

V.l.n.r.
Tiete en Yde Groenhof (Transportbedrijf E. Groenhof en aanvrager donatie), Dirk Jan Klein Essink (bestuurslid TVM foundation), Hendrik Postma (Bestuur Lokaalvereniging), Antje Winia (Bestuur Lokaalvereniging), Renate Groenewold, Marije Joling, Tryntsje Dijkstra (Bestuur Lokaalvereniging) en Wouter Rozema (Bestuur Lokaalvereniging).

 (fotografie : Gerlinde Schrijver)