Overslaan en naar de inhoud gaan

Oekraïne en Rusland

Er geldt kleurcode rood voor Oekraïne en delen van Rusland. Daarnaast worden nieuwe sancties uitgevaardigd voor Rusland wat effect heeft op uw chauffeurs, vervoer en verzekeringen. Blijf hier op de hoogte, deze pagina wordt bijgewerkt zodra er nieuwe vragen opspelen of wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wij adviseren nadrukkelijk: wat uw situatie ook is ga er niet naartoe en stel het transport uit. Bent u of is uw chauffeur in Oekraïne? Verlaat het land zo snel mogelijk.

Sancties

Er gelden sancties tegen Rusland, Wit-Rusland (Republiek Belarus), bedrijven en personen. Ook gelden er sancties voor bepaalde goederen. De komende tijd is het belangrijk om de actuele situaties hiervan in de gaten te houden. U mag op geen enkele wijze de sanctieregels overtreden. En wij mogen op geen enkele manier iets verzekeren waarvoor de sancties gelden.

Blijf hier op de hoogte van de actuele sancties 

Updates: 26 juli, 7 april, 6 april, 17 maart, 1 maart, 24 februari 2022

Update 26 juli 2022: Straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland

Oorlogsgebied Oekraïne

In oorlogsgebied geldt uitsluiting op uw verzekering en hulpverlening. Wij bieden geen hulp en betalen geen schade als deze is ontstaan door gewapend conflict. Gewapend conflict is elk geval waarin staten of andere georganiseerde partijen elkaar, of althans de een de ander, gebruikmakend van militaire machtsmiddelen, bestrijden.

Bekijk hier de actuele polisvoorwaarden

Veelgestelde vragen

Op deze veelgestelde vragen pagina voegen we continue antwoorden toe. 

Volg de actuele ontwikkelingen

Houd de ontwikkelingen (via de media) goed in de gaten. Het is onzeker hoever deze oorlogssituatie zich verder zal ontwikkelen. De situatie kan snel veranderen. We selecteerden een aantal websites waar u informatie kan vinden. 

Nieuws transport online
- Rijksoverheid alle ontwikkelingen Rusland en Oekraïne   
- Rijksoverheid informatie over sancties Rusland
Rijksoverheid reisadvies Oekraïne

Wees alert op uw cyberrisico’s

Niet alleen op de grond, ook online wordt er oorlog gevoerd. Er vinden meer en vaker cyberaanvallen plaats, daarom waarschuwen we u om hier extra aandacht voor te hebben. Weet u welke cyberrisico’s u als ondernemer loopt? 

Contact

Heeft u vragen? Neem contact op met uw accountmanager.

Heeft u acute hulp nodig? Bel dan met TVM assistance. Een team van TVM-specialisten is dag en nacht bereikbaar via  +31 (0)528 29 29 11 en helpt u waar mogelijk. 

Wanneer acute medische zorg is vereist, schakel dan de lokale hulpdiensten in via 999 of 112, dit werkt het snelst. De lokale hulpdiensten weten het beste hoe ze bij de chauffeur kunnen komen. 

Ook interessant voor u: