Overslaan en naar de inhoud gaan

VaarVeiligCheck

Veilig varen doet u voor alles en iedereen. Voor wie u tegenkomt en iedereen aan boord. Voor het schip, dat meer dan uw lief is. Voor bruggen en minder schade aan het milieu. En precies daarom is goede reisvoorbereiding zo belangrijk. Spudpalen intrekken, de autokraan aftoppen. Even de diepgang en doorvaarthoogte peilen en gaan. Met de TVM VaarVeiligCheck voorkom je al snel veel schade. Kleine moeite. Groot verschil voor de veiligheid op het water. 

Voorkom schade door voor vertrek belangrijke punten te checken

Ook in de binnenvaartsector zijn veiligheid en preventie erg belangrijk. Helaas blijkt uit schadecijfers en diverse studies dat menselijke fouten verband houden met ruim 90 procent van de ongevallen.

TVM, een van de grootste verzekeraars voor de binnenvaart, wil hier iets aan doen. Daarom hebben we de VaarVeiligCheck ontwikkeld. Met deze check willen we  binnenvaartschippers helpen om schade te voorkomen, door hen aan de hand van vijf belangrijke checks voor te bereiden op hun reis.

Hendrik de Jonge over het belang van een goede reisvoorbereiding

“Uit onze schadecijfers van 2021 en 2022 blijkt dat bijna zo’n 7 van de 10 binnenvaartschepen werden geconfronteerd met een (schade)ongeval”, aldus Hendrik de Jonge, directeur scheepvaart bij TVM. “