Overslaan en naar de inhoud gaan

De complete geschiedenis Een verzekeraar met een rijke geschiedenis

Het ontstaan van de Onderlinge Waarborgmaatschappij Transportrisico U.A. via Transvemij naar TVM is er een van doorzettingsvermogen en daadkracht. Lees op deze pagina meer over de oprichting van de coöperatie, de TVM foundation, Sponsering en Preventie. 

De coöperatie 

Hoe het is begonnen. Geen mens zat in 1962 te wachten op een specifieke transportverzekeraar. De wordingsgeschiedenis van de Onderlinge Waarborgmaatschappij Transportrisico U.A. via Transvemij naar TVM is er een van doorzettingsvermogen en daadkracht. Lees hier meer over de eerste 25 jaar van hoe de totstandkoming van een onderlinge verzekeringsmaatschappij voor de transportbranche in de jaren 60 ging gepaard met onverhulde dreigementen en zakelijke sabotage van banken en concurrenten.

Voor en door leden. TVM is een echte coöperatie, die gelooft in de kracht van samen. Dit zit in het DNA van het bedrijf en de mensen die er werken. Zo werkt TVM aan een zekere, veilige en duurzame toekomst van de transport en logistieke sector. Elk jaar organiseert TVM diverse bijeenkomsten om haar leden te ontmoeten en om kennis met elkaar te delen over transport en logistiek gerelateerde onderwerpen. Lees hier meer over de bijeenkomsten.

Door de jaren heen

Sponsoring

TVM heeft met actieve sponsoring door de jaren heen laten zien dat zij midden in de samenleving staat, betrokken en deskundig is en staat voor haar leden. Transportveiligheid staat hoog in het vaandel, maar ook de maatschappelijke betrokkenheid is groot. Momenteel kunnen lokale, regionale en soms nationale initiatieven met een link naar logistiek en transport op onze steun rekenen. Enkele voorbeelden zijn: Zeilcentrum Grou, Chauffeursvereniging Friesland en het Mega Trucks Festival.  

TVM Foundation

Als maatschappelijk betrokken organisatie wil TVM een bijdrage leveren aan positieve maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom werd de TVM foundation opgericht op 6 december 2012, de dag dat TVM 50 jaar bestond. Een stichting voor leden en medewerkers van TVM. Sindsdien reserveert TVM jaarlijks een deel van de winst en doneert dit aan de TVM foundation. Door middel van deze bijdrage of door inzet van medewerkers ondersteunt de TVM foundation landelijke en lokale initiatieven. Vanaf de oprichting zijn meer dan 200 projecten ondersteund. 

Sponsor activiteiten

Preventie over de weg

Schadevrij rijden is veilig rijden. Door Preventie en Risicobeheer probeert TVM niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. 

Preventie scheepvaart

Preventie en risicobeheer zijn vaak niet de eerste dingen waar u zich als ondernemer in de binnenvaart mee bezighoudt. Krijg hier inzicht in risico's en voorkom schade met de preventietips binnenvaart. Zoals bijvoorbeeld de preventiewijzer bestaat uit adviezen rondom transportveiligheid en het geven van tips voor de afwikkeling van schade. 

Preventie pleziervaart 

Veilig en onbezorgd het water op. TVM geeft advies over preventietips op het water voor de pleziervaart. Wees goed voorbereid en zorg ervoor dat uw boot goed onderhouden is

Preventie activiteiten

TVM 60 jaar

In 2022 bestond TVM verzekeringen 60 jaar. Deze jaren hebben we als coöperatie bewezen hierin het verschil te maken naar onze leden. En ook de komende decennia zullen we er zijn om in een steeds complexere wereld onze leden vooruit te helpen. Voor en door onze leden, dát is TVM. Daarin zit onze kracht. TVM. 60 jaar voor en door leden. Bekijk hier de jubileumvideo van onze 60ste verjaardag.