Overslaan en naar de inhoud gaan

Van stagiair naar account coördinator De carrière sprong van Jeroen Visser

Jeroen Visser, een jonge professional die zijn carrière begon met een stage bij TVM, heeft ondertussen een indrukwekkende sprong gemaakt naar de rol van account coördinator. In dit artikel volgt Jeroen’s reis van zijn stageperiode, waar hij belangrijke lessen leerde en essentiële vaardigheden opdeed, tot zijn huidige functie waar hij nu aanzienlijke verantwoordelijkheden draagt. Lees verder om te ontdekken hoe Jeroen zijn ervaringen als springplank heeft gebruikt om vooruit te komen in de dynamische wereld van verzekeringen en dienstverlening.

Een stage plek bij TVM

Jeroen koos bewust in 2022 voor TVM vanwege zijn interesse in transport en logistiek gecombineerd met verzekeringen. Door een open sollicitatie te sturen werd er binnen TVM gekeken naar de mogelijkheden en een stageplek voor hem gecreëerd. Zijn afstudeerproject concentreerde zich op de kansen en valkuilen van digitalisering en automatisering bij de Ondernemersdesk terwijl hij studeerde voor Finance Tax and Advice

“Ik hoopte vooral het bedrijf TVM te leren kennen en te ontdekken wat ik na mijn opleiding wilde doen. Mijn eerste indruk was heel anders dan verwacht. Van buitenaf leek het gebouw voor mij altijd erg ouderwets en saai terwijl dit van binnen helemaal niet zo is. Bij aankomst werd ik heel hartelijk ontvangen en dit gaf direct een goed gevoel.”

Stage werkzaamheden 

Vanaf het begin was Jeroen zeer enthousiast over zijn stage bij TVM. Het stage onderzoek was complex; zijn eerste plannen evolueerden aanzienlijk naar het uiteindelijke resultaat. Deze mogelijkheid om het onderzoek aan te passen en de ruimte die hij kreeg om zijn ideeën te ontwikkelen, droegen bij aan zijn persoonlijke ontwikkeling en waardevolle inzichten voor de afdeling.

“Ik heb een afstudeeronderzoek gedaan naar kansen en valkuilen van digitalisering en automatisering voor de Ondernemersdesk. Voor het onderzoek moest ik erg veel literatuur lezen. Hiernaast heb ik ook collega’s geïnterviewd om de huidige gang van zaken in kaart te brengen. De sfeer en samenwerken op de afdeling ondernemersdesk was en is erg goed en ik voelde me al heel snel onderdeel van het team.”

Doorstroming naar een andere functie 

Tijdens zijn stage had Jeroen het idee om eerst op vakantie te gaan met het verlangen daarna bij TVM te werken. Na verschillende gesprekken is hij aan het werk gegaan als account coördinator voor Logistiek en Transport Nederland. Hier had hij voornamelijk klantcontact en gaf verzekeringsadvies. Hoe wel hij hier nog veel kon leren ontbrak er een extra uitdaging. Wederom nam hij het initiatief om met zijn manager te spreken over meer verantwoordelijkheden, wat leidde tot een nieuwe functie als account coördinator (handler) voor onze internationale klanten.

“Tijdens mijn stage deed ik puur onderzoek en er zat dus geen overlap tussen de werkzaamheden van mijn stage en mijn werk. In het najaar ben ik met mijn manager het gesprek aangegaan dat ik graag wat meer wilde. Toen kreeg ik de kans om bij de International Desk te gaan werken.”

Werkzaamheden

Als account coördinator houdt Jeroen zich, naast klant bediening en advies, onder andere ook bezig met het operationeel management van de binnendienst, het ondersteunen in procesontwikkelingen, het opstellen van plannen voor de afdelingsambities en pakt hij algemene zaken met betrekking tot onze collega’s op.

“Ik heb een grote stap kunnen zetten qua functie en verantwoordelijkheden. Ik had zelf eerst niet verwacht dat deze kans er zou zijn maar het blijkt maar weer dat in goed overleg erg veel mogelijk is. Ik denk dat dit ook wel kenmerkend is voor ons bedrijf. We zijn een grote organisatie maar als we willen kunnen we nog altijd slagvaardig zijn en mogelijkheden creëren.” 

Waarom stage bij TVM? Tips voor stagiaires van Jeroen

  • Verborgen dynamiek: Op het eerste gezicht lijkt TVM misschien een standaard verzekeraar, maar eenmaal binnen ontdek je een levendige en dynamische werkomgeving. Een stage hier bied je de kans om achter de schermen te kijken en te ontdekken hoe boeiend de verzekeringssector eigenlijk is.
  • Ontdek je passies: Bij TVM zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt alle kanten op en je vindt altijd wel collega's die bereid zijn om hun kennis en ervaring met je te delen. Het is een ideale plek om te ontdekken waar je interesses en sterke punten liggen.
  • Breed verkennen: Maak optimaal gebruik van je stage door je niet te beperken tot een enkel diepgaand onderzoek. Probeer een brede verkenning van verschillende aspecten van het bedrijf; dit geeft je een completer beeld en helpt je om een goed geïnformeerde carrièrekeuze te maken.
  • Netwerk breed opbouwen: Beperk je niet tot interacties binnen je eigen afdeling. Neem de tijd om met medewerkers van andere afdelingen te spreken en leer over hun werkzaamheden. Dit verbreed je perspectief en verbetert je begrip van het bedrijf als geheel. Bij TVM wordt deze aanpak altijd enthousiast ontvangen.
  • Professionele groei: Een stage bij TVM helpt je om je aan te passen aan en te navigeren binnen een professionele omgeving. Je leert essentiële vaardigheden die je in je verdere carrière kunt gebruiken.
  • Open communicatie: Wees duidelijk in je communicatie. Als je iets wilt bereiken of nodig hebt, spreek dan uit. TVM staat open voor ideeën en suggesties, en vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Jong TVM 

Jeroen is ook actief bij Jong TVM “Het is een erg gezellige groep en we wisselen inhoudelijke activiteiten af met wat minder serieuze activiteiten. Je leert collega’s van verschillende afdelingen anders kennen, wat het makkelijker maakt om contact te leggen als je een keer wat van een andere afdeling nodig hebt.”

Stage bij TVM

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stage binnen de verzekeringswereld van transport en logistiek? Wij zoeken regelmatig mbo'ers, hbo'ers en afstudeerders die benieuwd zijn naar hoe het is om te werken bij TVM. Wil jij veel leren en ons helpen onze doelen en ambities te realiseren?