Emissieloos transport

Emissieloos transport is een term die steeds vaker gebruikt wordt. Nederland heeft als doel om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. Als coöperatieve verzekeraar zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van en door onze leden. Door het verzekeren van voertuigen en schepen met alternatieve aandrijvingen maken we het onze leden mogelijk op tijd mee te bewegen naar een duurzaam transport. We delen onze kennis graag. Meer weten? Neem contact op met uw accountmanager of via onderstaande gegevens. 

Emissieloos | TVM verzekeringens

Hoe maakt u de overstap naar emissieloos transport?

Nederland heeft als doel om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te gereduceerd te hebben ten opzichte van 1990. 

Lees verder wat dit betekent voor u en uw onderneming

Wanneer overstappen?

Opdrachtgevers vragen steeds meer om emissieloos transport. Daarnaast is er vanuit de overheid druk om als ondernemer je wagenpark te verduurzamen. Vanaf 2025 is het in veel steden niet meer mogelijk om met een diesel bedrijfswagen het centrum in te rijden.

Wanneer stapt u over?

Multimodaal 2021 Wegtransport

Samen op weg naar de verduurzaming van transport. Multimodaliteit geeft flexibiliteit. Juist in onzekere tijden is het van groot belang dat supply chains betrouwbaar en flexibel opereren. Nu en in de toekomst. Hoe spelen de verschillende modaliteiten in op verduurzaming? En waar kunnen modaliteiten samenwerken om de klimaatdoelstellingen te bereiken? Bekijk de uitzending van 22 juni waarin Harjo Woltinge, TVM regiomanager logistiek en transport, spreekt over de feiten en cijfers van wegtransport.

Bekijk hier naar de video

Van een dieselmotor naar een elektromotor

Theo Hoogerwaard, TVM adviseur preventie en risicobeheer, spreekt veel ondernemers en chauffeurs die de stap naar emissieloos transport al gemaakt hebben of juist midden in de transitie zitten. Theo vertelt wat hij tegen komt of hoort van ondernemers en waar u op moet letten bij de aanschaf van een elektrische vrachtwagen.

Lees het artikel van Theo